"Testimonial" de Răzvan Georgescu – cel mai bun documentar TV la Prix Europa

Producţia "Testimony / Testimonial" a lui Răzvan Georgescu este singura producţie românească premiată la Prix Europa, unde a luat trofeul pentru cel mai bun documentar TV, informează organizatorii.

456 afișări
Imaginea articolului "Testimonial" de Răzvan Georgescu – cel mai bun documentar TV la Prix Europa

"Testimonial" de Răzvan Georgescu – cel mai bun documentar TV la Prix Europa

Pe de altă parte, Gottfried Langenstein, preşedintele ARTE, David Kessler de la Radio France, Joop Daalmeijer, General Manager Nederlandse Programma Stichting, Seda Pumpianschia, director pentru comunicare în cadrul Consiliului Europei, Raina Konstantinova, director pentru radio în cadrul EBU (European Broadcasting Union), Ludmila Sfirloaga, preşedinte al Camerei Regiunilor în Congres, şi Helga Trüpel, membru al Parlamentului European s-au aflat printre personalităţile care au oferit premii.

La Prix Europa, au fost nominalizate 213 de producţii din 31 de ţări, câştigătorii fiind desemnaţi de opt jurii, pe parcursul săptămânii de festival. Pe ţări, Franţa a obţinut cele mai multe premii – patru, urmată de Polonia (2) şi Marea Britanie (2).

Pe de altă parte, câte un premiu au obţinut producţii din Finlanda, Germania, Olanda şi România. Distincţii speciale au fost acordate unor producţii din Austria, Bulgaria, Estonia, Irlanda, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia şi Marea Britanie.

La categoria TV, cel mai bun program de ficţiune TV a fost desemnată producţia poloneză "Let's go to the Movies Tomorrow / Jutro idziemy do kina", înscrisă în competiţie de TVP. Pe de altă parte, premiul pentru cel mai bun episod dintr-un serial de televiziune a revenit producţiei "Silver Stars / Hopeanuolet", înscris tot de YLE Finlanda.

Cel mai bun documentar TV a venit din România, premiul fiind decernat producţiei "Testimonial" a lui Răzvan Georgescu, înscrisă de Starcrest Media. Tot la Documentar TV, cel mai bun documentar regional, local sau cu buget mic a fost desemnat "Ada Gallery / Galeria Ady", înscris de Filmstudio Everest din Polonia.

Producţia "Men in Danger / Males en Peril", înscrisă de Point du Jour din Franţa, a luat premiul la secţiunea cel mai bun program informativ social, în timp ce premiul pentru cel mai bun program multicultural a revenit producţiei "God’s Waiting Room", înscrisă în concurs de Century North Marea Britanie.

La TV, premiul pentru cel mai bun scenariu de ficţiune TV al unui debutant a revenit producţiei "Fortunes", înscrisă de ARTE Franţa.

La Radio, cea mai bună dramă radio a anului a fost desemnată "The Picture Man", înscrisă de BBC Marea Britanie, în timp ce, la secţiunea cel mai bun episod al unei serii radio, premiul a fost decernat producţiei "The Fish Tank / Le Bocal" de la ARTE Franţa.

"Mother's Shadow / Mutters Schatten-Kehraus im Elternhaus", înscrisă în competiţie de NRD / ARD Germania, a fost desemnată cel mai bun documentar radio al anului, în timp ce un premiu special la categoria radio a revenit producţiei "1 Minute / 1 Minuut", înscrisă de NPO Olanda.

Pe de altă parte, la categoria media emergente, cel mai bun proiect al anului a fost desemnat proiectul "Gaza / Sderot – Life in Spite of everything", înscris în competiţie de ARTE Franţa şi disponibil la adresa www.gaza-sderot.arte.tv.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici