Theodor Paleologu: Îmi doresc bani pentru cultură, dar şi cultură generatoare de bani

Theodor Paleologu şi-a preluat, marţi, mandatul de ministru al Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional de la fostul ministru, Adrian Iorgulescu, declarând că prioritatea mandatului său va fi patrimoniul.

228 afișări
Imaginea articolului Theodor Paleologu: Îmi doresc bani pentru cultură, dar şi cultură generatoare de bani

Theodor Paleologu: Îmi doresc bani pentru cultură, dar şi cultură generatoare de bani (Imagine: Mediafax Foto)

Noul ministru al Culturii a precizat că patrimoniul va fi o prioritate a mandatului său.

"Consider patrimoniul o prioritate, care se reflectă şi în titulatura nouă a ministerului. Patrimoniul e o noţiune care trebuie gândită în expansiune aş spune, nu este vorba numai de monumente, e patrimoniul imaterial, există şi o lege pe tema asta, dar trebuie dat conţinut acestui cadru general", a explicat Paleologu.

Deşi nu a spus pentru ce buget al Ministerului Culturii se va lupta în 2009, Theodor Paleologu a precizat că îşi doreşte bani pentru cultură. "Fără îndoială, îmi doresc bani pentru cultură, dar şi cultură generatoare de bani", a subliniat Paleologu.

Theodor Paleologu nu a precizat din cine va fi formată echipa cu care va lucra la Ministerul Culturii. "Nu pot să spun cu ce echipă o să vină la Ministerul Culturii. Nu sunt genul care să vină dintr-o dată cu asemenea liste", a mai spus noul ministru al Culturii.

După preluarea mandatului de ministru al Culturii, Theodor Paleologu a făcut un tur al sediului ministerului, călăuzit de secretarul general Virgil Niţulescu.

Theodor Paleologu, în vârstă de 35 de ani, fiul lui Alexandru Paleologu şi diplomat de la vârsta de 32 de ani, a fost propus de Biroul Permanent Naţional al PDL pentru funcţia de ministru al Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

El a fost avizat favorabil, sâmbătă, ca ministru al Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional de Comisiile de specialitate din Parlament, deşi unii dintre reprezentanţii PNL şi UDMR nu au fost de acord cu unele aspecte referitoare la cultură prevăzute în programul de guvernare al PDL-PSD.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici