Thomson Reuters vrea să îşi simplifice structura

Thomson Reuters le-a propus acţionarilor săi simplificarea proceselor din cadrul companiei, prin abandonarea structurii duale şi delistarea de la bursa din Londra şi de la Nasdaq.

28 afișări
Imaginea articolului Thomson Reuters vrea să îşi simplifice structura

Thomson Reuters vrea să îşi simplifice structura (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat publicat luni seară, la New York, grupul, care s-a format în aprilie 2008 prin achiziţia Reuters de către compania canadiană Thomson Corp., a explicat că unificarea structurii sale de capital va fi "în interesul tuturor acţionarilor săi", aceştia urmând să se pronunţe asupra propunerii la adunarea generală a companiei, care va avea loc pe 7 august.

În prezent, Thomson Reuters, care are sediul la New York, este format din două filiale, una în Canada - Thomson Reuters Corporation şi cealaltă în Marea Britanie - Thomson Reuters Plc, care au acţionariat diferit. În plus, grupul este cotat pe patru pieţe bursiere diferite, respectiv cele din Toronto şi Londra, Nasdaq şi NYSE (New York Stock Exchange).

Consiliul de administraţie al companiei propune să se menţină o singură entitate, Thomson Reuters Corporation, care va fi cotată la Bursa din Toronto şi la NYSE. Procesul de unificare a operaţiunilor în cadrul unei singure entităţi se va face prin distribuţia de acţiuni de la filiala canadiană a companiei către acţionarii Thomson Reuters Plc.

"Atunci când am creat Thomson Reuters, consideram că o structură cu cotaţii duale era cel mai bun mijloc pentru acţionarii Reuters de a continua să investească în capitalul nostru şi de a participa la creşterea companiei", a declarat Tom Glocer, şeful grupului. "Între timp, acţionarii Thomson Reuters s-au schimbat considerabil şi acţionarii britanici nu mai reprezintă decât 5% din totalul acţionarilor", a explicat acesta.

În cazul în care acţionarii vor vota planul consiliului de administraţie, schimbările vor fi implementate în al treilea trimestru al anului în curs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici