Topless-ul, interzis în India. Fashion TV a fost suspendat pentru difuzarea unor imagini indecente

Canalul TV prin satelit dedicat modei Fashion TV nu va mai fi recepţionat în India, timp de nouă zile, deoarece, în septembrie 2009, a transmis imagini cu mai multe modele care defilau pe podium cu sânii dezgoliţi, la o prezentare a designerului Alexander McQueen.

245 afișări
Imaginea articolului Topless-ul, interzis în India. Fashion TV a fost suspendat pentru difuzarea unor imagini indecente

Topless-ul, interzis în India. Fashion TV a fost suspendat pentru difuzarea unor imagini indecente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suspendarea transmisiunii acestui canal tematic va intra în vigoare de vineri, la ora locală 19.00, au precizat reprezentanţi ai ministerului indian al Informaţiilor şi Audiovizualului.

Într-o emisiune difuzată în toamna anului trecut, postul a transmis imagini "ale unor femei cu bustul dezgolit, ceea ce reprezintă o jignire la adresa bunului gust şi a decenţei", informează ministerul într-un comunicat dat publicităţii.

"Imaginile au fost obscene, denigrante pentru femei şi nepotrivite pentru a fi văzute de către copii sau de un public larg", se mai precizează în acelaşi comunicat.

Potrivit cotidianului The Times of India, imaginile incriminate reprezentau o retransmisiune a unei prezentări de modă a designerului britanic Alexander McQueen, trecut în nefiinţă, recent.

Este a doua oară când postul Fashion TV a fost supendat în India, pentru prezentarea unor imagini cu modele dezbrăcate. Societatea indiană este caracterizată de conservatorism şi cenzură în ceea ce priveşte nuditatea.

În martie 2007, Fashion TV a primit din partea autorităţilor locale o sentinţă de suspendare pentru două luni, după ce a prezentat într-o emisiune modele "aproape goale". Totuşi, la acea dată, suspendarea a fost ridicată, după ce reprezentanţii postului de modă, care emite 24 de ore din 24 şi are sediul central la Paris, şi-au cerut scuze şi au promis să nu mai repete "greşeala".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici