Topul celor mai bine plătiţi scriitori din lume

James Patterson se situează pe prima poziţie în topul celor mai bine plătiţi scriitori din lume, alcătuit de editorii revistei Forbes, cu venituri de 84 de milioane de dolari obţinute în perioada mai 2010 - aprilie 2011.

399 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai bine plătiţi scriitori din lume

Topul celor mai bine plătiţi scriitori din lume (Imagine: Shutterstock)

James Patterson, în vârstă de 64 de ani, reprezintă o figură dominantă pe piaţa romanelor de ficţiune şi a publicat pe parcursul carierei sale peste 80 de romane, fiind un autor prolific, care profită din plin de ajutorul oferit de colaboratorii săi.

Scriitoarea Danielle Steel, în vârstă tot de 64 de ani, ocupă locul al doilea, cu venituri de 35 de milioane de dolari.

Pe locul al treilea s-a clasat scriitorul american de romane horror şi suspans Stephen King, cu venituri de 28 de milioane de dolari.

Locul al patrulea i-a revenit autoarei de romane de dragoste şi de aventuri Janetz Evanovich, cu 22 de milioane de dolari, iar Stephenie Meyer, autoarea romanelor care stau la baza francizei cinematografice "Amurg/ Twilight", ocupă locul al cincilea, cu venituri de 21 de milioane de dolari.

Potrivit Forbes, scriitorii din fruntea acestui top au integrat cu succes domeniul e-book, care reprezintă sectorul cu cel mai mare ritm de creştere în universul publicaţiilor, în timp ce vânzările în print prezintă o tendinţă de scădere pe termen lung.

Cifrele au fost furnizate de Nielsen BookScan, iar editorii revistei Forbes au alcătuit acest top ţinând cont de vânzările anuale publicate în Publishers Weekly şi de o serie de alte informaţii furnizate de agenţii, managerii şi editorii scriitorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici