Video Trei premii pentru jurnaliştii Mediafax, la Ziua Agenţiilor de Presă

Jurnaliştii Mediafax Irina Dârlea şi Alexandru Purcăruş au fost premiaţi, miercuri, la Ziua Agenţiilor de Presă, pentru cel mai bun reportaj şi, respectiv, pentru cel mai bun comentariu de agenţie, la acestea adăugându-se un premiu pentru cel mai bun articol de presă bazat pe o ştire de agenţie.

266 afișări

Alexandru Purcăruş a primit premiul pentru materialul "România. Apărare. O strategie pierdută", în timp ce Irina Dârlea a câştigat premiul pentru reportaj, cu "Votul de Ştefăneşti - exerciţiu democratic cu leşinuri, scuipături şi euro".

De asemenea, agenţia Mediafax a fost premiată pentru cel mai bun articol de presă bazat pe o ştire de agenţie, pentru materialul "Moscova şi NATO, de la Stalin la Putin" (Alexandru Purcăruş), care a fost preluat de Jurnalul Naţional.

Premiul pentru cea mai bună depeşă de agenţie a revenit Denisei Soare de la agenţia de presă NewsIn, pentru articolul "INML va verifica diagnosticele diferite date de medicii săi în cazul unei bătrâne", în timp ce premiul pentru cel mai bun calendar de agenţie a revenit agenţiei Rompres.

Premiul pentru cel mai bun reportaj de televiziune realizat după o ştire de agenţie a fost acordat agenţiei de presă NewsIn, pentru "Trei sisteme antiaeriene destinate MAp român au fost oprite de autorităţile austriece", care a fost difuzat pe postul Realitatea TV.

De asemenea, premiul pentru cel mai bun reportaj radio bazat pe o informaţie de agenţie a fost acordat agenţiei Rompres, pentru "Primul parc de distracţii pentru copii şi adulţi din Braşov".

Juriul a mai acordat, de asemenea, patru premii speciale. Astfel, premiul pentru bioportret a revenit Cătălinei Matei de la Rompres, pentru "Codrin Ştefănescu: Sunt un decreţel din Pantelimon care a avut doar noroc în junglă", premiul pentru feature, lui Irinel Mica de la Rompres pentru "Veveriţa din vremuri preistorice, maidanezi şi gândacul american, ultimii nou veniţi în Bucureşti", iar premiul pentru news analysis a revenit Elizei Olteanu, pentru "Liderii PSD stabilesc la Comitetul Executiv dacă depun moţiune de cenzură".

Juriul a fost format din Radu Bâlbâie (preşedinte), Adriana Buzoianu şi Carmen Ionescu.

Premiul pentru cel mai bun articol din presa online bazat pe o ştire de agenţie nu s-a acordat anul acesta, deoarece au fost prea puţine înscrieri.

Cea de-a treia ediţie a Zilei Agenţiilor de Presă s-a desfăşurat miercuri, între orele 9.00 şi 19.00, sub tema "Agenţiile de presă în emisfera internet", la Hotel Novotel din Bucureşti.

Evenimentul a cuprins ateliere dedicate agenţiilor de presă din România şi din lume, dar şi principalilor utilizatori de ştiri de agenţie, posturi de radio şi televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici