Tudor Giurgiu: Orice schimbare în cinematografie se face cu voinţă politică

Regizorul Tudor Giurgiu a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că, în privinţa schimbării modului de organizare a Centrului Naţional al Cinematografiei, dar şi pentru noua strategie cinematografică, totul depinde de voinţa politică, aceasta fiind canalizată, în acest moment, spre alte domenii.

44 afișări
Imaginea articolului Tudor Giurgiu: Orice schimbare în cinematografie se face cu voinţă politică

Tudor Giurgiu: Orice schimbare în cinematografie se face cu voinţă politică (Imagine: Mediafax Foto)

Tudor Giurgiu spune că, în străinătate, România are o imagine foarte bună datorită filmelor, pe când în ţară, susţinerea acestui domeniu este aproape inexistentă, orice schimbare în domeniu realizându-se cu voinţă politică, iar aceasta este, la ora actuală, canalizată "pe găsirea unor aleşi locali, pe uninominal, şi mai puţin pe nişte cineaşti care au de căutat nişte soluţii pentru film".

De asemenea, Giurgiu vorbeşte, în inetrviu, despre ediţia 2008 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea un buget de circa 900-950.000 de euro, urmând să fie selectate 130-140 de filme, printre care se numără "Tropa de elite" al lui Jose Padilha, câştigătorul Ursului de Aur, anul acesta, la Berlin, şi "Control", al lui Anton Corbijn, film despre solistul trupei britanice Joy Division.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici