TVR va achiziţiona pentru 2 milioane euro drepturile TV pentru Jocurile Olimpice de la Soci şi de la Rio de Janeiro

Societatea Română de Televiziune (SRTv) va achiziţiona, în exclusivitate pentru teritoriul României, pentru o sumă de 2 milioane de euro, drepturile TV şi de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci 2014 şi pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro 2016.

636 afișări
Imaginea articolului TVR va achiziţiona pentru 2 milioane euro drepturile TV pentru Jocurile Olimpice de la Soci şi de la Rio de Janeiro

TVR va achiziţiona pentru 2 milioane euro drepturile TV pentru Jocurile Olimpice de la Soci şi de la Rio de Janeiro (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat prin Hotărârea numărul 47 din 10 aprilie încheierea contractului între SRTv şi firma de drepturi sportive Sportfive pentru achiziţionarea în exclusivitate pentru teritoriul României a drepturilor TV şi de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci 2014 şi pentru Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro 2016.

De punerea în aplicare a acestei Hotărâri răspunde Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive din TVR.

Potrivit notei de fundamentare în vederea achiziţionării acestor drepturi TV, înaintată de Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, Consiliului de Administraţie al televiziunii publice, Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment multisportiv internaţional care se desfăşoară o dată la patru ani, succesiunea fiind de doi ani între ediţiile de vară şi de iarnă. La cea mai importantă competiţie a planetei participă mii de sportivi din sute de ţări.

"În întreaga istorie a TVR, acesta a fost deţinătorul permanent al drepturitor TV atât pentru ediţiile Jocurilor Olimpice de iarnă, cât şi de vară. În îndeplinirea atribuţiei conferite de Legea nr. 41/ 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, înaintăm spre dezbatere şi aprobare Consiliului de Administraţie proiectul de hotărâre privind încheierea unui contract cu firma de drepturi sportive Sportfive pentru a achiziţiona, în exclusivitate pentru teritoriul României, drepturile TV şi de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014 şi Jocurile Olimpice de Vară Rio de Janeiro 2016, pentru suma de 2.000.000 de euro", se mai spune în nota de fundamentare semnată de Claudiu Săftoiu.

Consiliul de Administraţie al TVR a decis cu unanimitate de voturi ca SRTv să achiziţioneze, pentru 2 milioane de euro, drepturile de difuzare pentru Jocurile Olimpice de la Soci şi de la Rio de Janeiro.

Contactat, miercuri, de MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu a spus că TVR va achiziţiona aceste drepturi de difuzare prin intermediul reţelei European Broadcasting Union (EBU) şi în virtutea misiunii sale publice.

"Mai mult decât atât, suma aceasta a fost bugetată, ea nu va fi plătită dintr-odată. Este vorba de o eşalonare care este foarte convenabilă, în aşa fel încât echilibrul acesta financiar atât de greu obţinut să se menţină", a spus Claudiu Săftoiu.

El a precizat că suma de achiziţionare a acestor drepturi de difuzare este mai mică decât cea plătită pentru alte competiţii sportive internaţionale, pentru că întreaga piaţa a achiziţionării drepturilor de difuzare a scăzut.

"Am făcut toate eforturile pentru ca telespectatorul român să poată beneficia de frumuseţea acestor evenimente sportive. Este un proiect bugetat încă de la începutul anului şi, pe măsură ce înaintăm în an, vom reuşi să facem şi o previzionare a următoarelor drepturi de difuzare pe mai multe domenii, nu numai cele sportive", a mai spus Claudiu Săftoiu.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă, TVR poartă negocieri pentru drepturile de difuzare a Olimpiadei de la Soci. "Noi suntem în momentul acesta în negocieri pentru a obţine drepturile de transmisie şi vom începe eşalonarea plăţii în al doilea semestru al acestui an, pentru că evident Olimpiada se apropie. În ceea ce priveşte Olimpiada de la Rio de Janeiro, la sfârşitul anului 2014 estimăm să începem plata eşalonată a acestor drepturi de difuzare", a mai spus Săftoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici