Ucrainenii care au câştigat Eurovision 2022 cântă la Focus in the Park, în Sibiu

Kalush Orchestra din Ucraina, câştigătorii trofeului Eurovision din 2022, vor susţine un concert la Focus in the Park, un festival care începe miercuri în Parcul Sub Arini, din Sibiu.

143 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii care au câştigat Eurovision 2022 cântă la Focus in the Park, în Sibiu

Ucrainenii care au câştigat Eurovision 2022 cântă la Focus in the Park, în Sibiu

Nominalizat în 2022 la Best European Small Festivals, festivalul Focus in the Park, care începe miercuri, se mândreşte în 2023 cu cel mai puternic line-up de până acum, oferind cinci scene pe care artiştii vor susţine concerte. Numeroase trupe care au contribuit la dezvoltarea festivalului de-a lungul timpului vor reveni în Parcul Sub Arini, pentru a celebra alături de fanii lor.

Focus in the Park îşi deschide porţile miercuri cu un welcome party, la care vor urca pe scenă Deliric X Silent Strike & Muse Quartet & Dan Basu şi trei DJ locali, STF, FU & Mladin şi MOGA.

Joi, în cea de-a doua zi de festival, concertul principal al zilei pe Focus Stage va fi susţinut de Kalush Orchestra din Ucraina, câştigătorii trofeului Eurovision din 2022. Trupa cântă un hip-hop, combinat cu motive folk şi elemente din folclorul ucrainean şi a câştigat concursul Eurovision de anul trecut. Piesa cu care au câştigat concursul, „Ştefania”, este primul cântec rap ce câştigă acest concurs şi, de asemenea, cântecul câştigător cu cele mai multe televoturi din istoria competiţiei. Pe Sibiutiful Stage vor urca joi Robin and the Backstabbers şi Mădălina Pavăl, iar pe Summer Break Stage by Crazy Wolf şi pe Sibiza Stage by Orgasmo Gin vor mixa DJ Iustee şi Los Vagabondos.

Vineri e ziua în care concertează Subcarpaţi, una dintre trupele cu cele mai numeroase prezenţe la Focus in the Park. Alături de Subcarpaţi, vineri vor mai concerta Coma, Snails, Bogdan Simion şi Lăutarii de Mătase plus mulţi alţi DJ şi artişti.

Sâmbătă e zi de rock în park, Omul cu Şobolani şi Alternosfera fiind capetele de afiş ale zilei, iar duminică, în ultima zi de festival, concertele pe main stage se vor încheia cu un regal muzical de excepţie, The Monojacks şi Filarmonica de Stat Sibiu.

Ediţia aniversară vine şi cu o surpriză pentru public, Focus Fan Zone fiind amenajată în special pentru cei care vor să se bucure de festival în siguranţă şi confort alături de copii. Accesul pe platforma Fan Zone se face cu bilet iar de pe platformă spectatorii au vizibilitate sporită la concertele de la Main Stage şi acces la barul şi toaletele special amenajate, separat, în zonă. Pentru copiii până în 14 ani, însoţiţi de minim un părinte sau un membru adult din familie, plătitor de bilet, accesul la Fan Zone este gratuit. Pentru a face Festivalul mai accesibil şi incluziv, persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit în Focus Fan Zone (plus un însoţitor), platforma având acces cu rampă şi toalete speciale pentru aceştia.

De asemenea, fiind un festival eco-friendly, Focus in the Park şi compania de salubrizare a oraşului au amenajat mai multe staţii de colectare selectivă, care vor fi amplasate la îndemână pe tot teritoriul festivalului, pentru a face tuturor sarcina cât mai uşoară, ca să arunce corect gunoiul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici