Ultima carte a lui Octavian Paler, lansată în cadrul Târgului Gaudeamus

"Calomnii mitologice. Fărâme din conferinţe nerostite", ultima carte a lui Octavian Paler, care era aproape finalizată în momentul morţii sale, va fi lansată în luna noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, de editura Historia.

3 afișări
Imaginea articolului Ultima carte a lui Octavian Paler, lansată în cadrul Târgului Gaudeamus

Ultima carte a lui Octavian Paler, lansată în cadrul Târgului Gaudeamus

Potrivit unui comunicat al editurii Historia, această apariţie editorială va avea un mare succes la public datorită numărului considerabil de cititori fideli ai lui Octavian Paler.

"O întrebare pe care şi-o punea mereu Octavian Paler, încă din tinereţe, era legată de faptul că lumea modernă nu mai poate crea mituri. Singurele mituri oarecum «moderne» care pot fi puse alături de miturile anticilor au toate aceeaşi caracteristică: sunt produse de o capodoperă literară. E vorba de Don Juan, de Don Quijote, de Faust şi de Hamlet. Octavian Paler imaginează nişte «conferinţe nerostite» pornind de la aceste mituri şi vorbeşte despre dragoste, bătrâneţe şi moarte", precizează în comunicat, Georgeta Dimisianu, director editorial al Editurii Historia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici