"Umbrele de lumină" ale lui Răzvan Mazilu, în premieră la Odeon (Galerie Foto)

Răzvan Mazilu va prezenta, pe 10 octombrie, la Teatrul Odeon, în premieră, one man show-ul "Umbre de lumină", spectacol creat special pentru stilul şi personalitatea dansatorului de către o echipă de artişti francezi, coordonată de Philippe Tréhet, coregraf de reputaţie mondială.

133 afișări
Imaginea articolului "Umbrele de lumină" ale lui Răzvan Mazilu, în premieră la Odeon (Galerie Foto)

"Umbrele de lumină" ale lui Răzvan Mazilu, în premieră la Odeon

Răzvan Mazilu va dansa pe scenă timp de o oră, într-un one man show spectaculos şi rafinat, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii evenimentului.

GALERIE FOTO

Spectacolul, intitulat "Umbre de lumină", produs de Fundaţia perfoRM şi Teatrul Odeon, este definitoriu pentru 2008 - "Anul dialogului multicultural" la nivel european.

Premiera va avea loc pe 10 octombrie 2008, în prezenţa coregrafului francez, iar următoarele reprezentaţii sunt programate pentru 18 şi 26 octombrie.

"Un one man show e o experienţă dificilă, o confruntare cu mine însumi, o nouă reflectare în oglindă şi sper că spectatorii vor accepta provocarea cu plăcere", a declarat Răzvan Mazilu.

"Pe Philippe Tréhet l-am cunoscut cu ocazia unei competiţii internaţionale de dans în Japonia, în 1997, şi am sperat că vom ajunge să lucrăm împreună, iar acest lucru se concretizează acum", a mai spus el.

Într-un maraton de virtuozitate, Răzvan Mazilu transportă spectatorii, cu îndrăzneală, în memoria afectivă a personajului unic, dându-le privilegiul de a asista la o întâlnire dramatică şi, în acelaşi timp, ludică a acestuia cu propriul trecut. "Este un show spectaculos şi sensibil în egală măsură", punctează Răzvan Mazilu.

Philippe Tréhet este unul dintre cei mai apreciaţi coregrafi francezi, cu spectacole montate pentru companii importante de dans, cum ar fi Nederlands Dans Theater (Olanda), San Francisco Ballet (SUA) sau Bat Dor Dance Company (Israel).

Originar din Le Havre, Tréhet a studiat la Paris şi New York, după care a revenit în oraşul natal, unde a fondat o companie de dans care-i poartă numele.

De peste douăzeci de ani, Compania Philippe Tréhet creează şi prezintă spectacole de dans contemporan pe scenele lumii.

Pentru coregraful francez, one man show-ul de la Bucureşti reprezintă cea de-a 65-a creaţie a carierei sale. Aceasta este prima sa experienţă artistică în România şi doar a doua în estul Europei.

"Am creat un spectacol în care Răzvan Mazilu să poată arăta, dacă mai este necesar, amploarea talentului său, a sensibilităţii şi a forţei sale. Personajul pe care îl întruchipează Răzvan este un om închis în trecutul său, obişnuit să trăiască alături de fantomele iubirilor sale pierdute. În lupta de a se elibera de trecut, umbrele îi vor deveni, mai presus de toate, cei mai buni aliaţi. Vor fi umbrele sale de lumină", a declarat Tréhet.

Artiştilor francezi li se alătură Doina Levintza, autoarea costumelor.

Răzvan Mazilu a fost protagonistul primului one man show realizat vreodată de un dansator din România, "Jocul de-a Shakespeare" (coregrafia Ioan Tugearu), prezentat cu mare succes acum mai bine de zece ani, la scurtă vreme de la câştigarea Premiului de Interpretare al Operei Naţionale din Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici