Un premiu pentru filme pe teme gay, acordat la Cannes pentru prima dată în 2010

Un premiu pentru pelicule cu teme care se referă la comunitatea gay va fi acordat pentru prima oară în istoria Festivalului de Film de la Cannes (12 - 23 mai) în 2010, distincţia urmând să fie decernată în penultima zi a evenimentului.

126 afișări
Imaginea articolului Un premiu pentru filme pe teme gay, acordat la Cannes pentru prima dată în 2010

Un premiu pentru filme pe teme gay, acordat la Cannes pentru prima dată în 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premiul va fi acordat la iniţiativa site-ului yagg.com.

Festivalurile de film de la Berlin şi Veneţia acordă deja un astfel de premiu, de aproape 20 de ani.

O astfel de distincţie recompensează un film care îşi aduce contribuţia la înţelegerea comunităţilor de persoane gay/bisexuale sau transsexuale. Iniţiat de Olivier Ducastel şi Jacques Martineau, realizatori ai filmelor "Jeanne et le garçon formidable" şi "Queer Palm", premiul va fi acordat unui film care se va distinge în acest sens în orice secţiune a festivalului.

Juriul care va decide câştigătorul acestui premiu este compus din reprezentanţi ai festivalurilor de filme gay din Paris, Lyon şi Londra şi din jurnalişti ai publicaţiilor Première, Têtu, Les Inrockuptibles, Screen International şi Studio Ciné Live.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici