Un roman al Hertei Muller, tăiat şi aruncat într-o găleată cu sânge, la o emisiune TV

Un exemplar al celui mai recent roman al Hertei Muller, "Atemschaukel", a fost tăiat în bucăţi şi aruncat într-o găleată cu resturi de animale şi sânge, joi seară, în timpul unei emisiuni de televiziune germane realizată de starul Harald Schmidt, informează bild.de.

55 afișări
Imaginea articolului Un roman al Hertei Muller, tăiat şi aruncat într-o găleată cu sânge, la o emisiune TV

Un roman al Hertei Muller, tăiat şi aruncat într-o găleată cu sânge, la o emisiune TV (Imagine: Tudor Ştefan/Mediafax Foto)

Prezentatorul emisiunii, Harald Schmidt, cunoscut pentru excentricitatea sa, a glumit pe seama laureatei premiului Nobel pentru literatură pe 2009. Acesta a făcut referiri la faptul că Herta Muller s-a născut în România. "Vine din aceeaşi ţară ca Bella Lugosi, actorul (printre ale cărui roluri celebre se numără cel al lui Frankenstein, n.r)", a spus acesta. Mai mult, în timpul emisiunii, partenerul de platou al lui Harald Schmidt, Helmut Zerlett, a purtat o perucă ce imita coafura scriitoarei născute în România.

Herta Muller, care s-a născut pe 17 august 1953, la Niţchidorf, lângă Timişoara, a emigrat în 1987 în Germania, după ce, din cauză că a criticat în mod deschis dictatura ceauşistă, i s-a interzis să mai publice. La ora actuală, ea este o prezenţă apreciată la superlativ în spaţiul literaturii în limba germană, dar şi în alte ţări europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici