Un scurtmetraj semnat de Natalie Portman, în deschidere la Veneţia

Scurtmetrajul "Eve", cu care debutează ca actriţă Natalie Portman, deschide secţiunea Corto Cortissimo, dedicată scurtmetrajelor, din cadrul celei de-a 65-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia ( (27 august - 6 septembrie), informează site-ul oficial al evenimentului.

47 afișări
Imaginea articolului Un scurtmetraj semnat de Natalie Portman, în deschidere la Veneţia

Un scurtmetraj semnat de Natalie Portman, în deschidere la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiecţia oficială a producţiei actriţei americane va avea loc pe 1 septembrie, când va deschide programul Corto Cortissimo.

Filmul realizat de Portman, descris ca fiind "o comedie civilizată", în care joacă Lauren Bacall şi Ben Gazzara, rulează în afara competiţiei.

Filmele din competiţie au fost alese de către Stefano Martina şi Giuliana La Volpe. Filmul lui Portman nu este, însă, singurul film american din festival, pe lângă debutul actriţei se numărându-se şi "The Butcher’s Shop" de Philip Haas.

Pentru prima dată, Corto Cortissimo prezintă şi un scurtmetraj vietnamez în competiţie, "Khi toi 20/ When I Am 20" de Phan Dang Di, o poveste melancolică despre iubirea din tinereţe.

Pelicula vietnameză, alături de "Wode/ Mine" de regizorul chinez Hui Liu, sunt reprezentantele Asiei.

În ediţia de anul acesta primează filmele europene, cel puţin în ceea ce priveşte numărul lor. O excepţie este pelicula mexicană "Tierra y Pan" de Carlos Armella, care a lucrat înainte cu Alejandro González.

Dintre ţările europene prezente în secţiune, cele mai bine reprezentate sunt Franţa, Marea Britanie şi Belgia.

Din Franţa vine "Corpus/ Corpus", de Christophe Loizillon, şi "Dix", din Marea Britanie sunt prezente documentarul "I’m In Away From Here" de Catriona McInness şi fabula science-fiction "The Stars Don’t Twinkle In Outer Space" de Peter Thwaites, în timp ce Belgia este reprezentată de "De Onbaatzuchtigen/ The Altruists" de Koen Dejaegher şi "Walloon Noces de Cendres" de Pierre Eden Simon.

În ceea ce priveşte competiţia de lungmetraj, printre numele mari prezente la Mostra de la Veneţia se numără Darren Aronofsky, cu "The Wrestler", scenaristul care a lucrat cu Iñarritu, Guillermo Arriaga, cu debutul său în regia de film, "The Burning Plain", şi Takeshi Kitano, cu "Achilles and The Tortoise".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici