Un tablou al pictorului Joan Miro, vândut la preţul record de 20,2 milioane de euro - VIDEO

Un tablou al pictorului spaniol Joan Miro (1893 - 1983) a fost vândut pentru suma record de 16,8 milioane de lire sterline (20,2 milioane de euro), la o licitaţie organizată marţi, la Londra, de casa Christie's.

626 afișări
Imaginea articolului Un tablou al pictorului Joan Miro, vândut la preţul record de 20,2 milioane de euro - VIDEO

Un tablou al pictorului Joan Miro, vândut la preţul record de 20,2 milioane de euro (Imagine:www.christies.com)

Tabloul acestui pictor suprarealist se intitulează "Painting Poem (le corps de ma brune)", a fost realizat în 1925 şi era estimat la suma de 9 milioane de lire sterline (10,83 milioane de euro).

Olivier Camu, vicepreşedintele Departamentului de Artă Impresionistă al casei de licitaţii Christie's, a spus că tabloul "Le corps de ma brune", considerat a fi cea mai importantă operă a pictorului Joan Miro, a inaugurat o manieră de lucru complet nouă, pe care artistul catalan a urmat-o până la sfârşitul vieţii şi care l-a influenţat "semnificativ" pe Pablo Picasso.

Precedentul record de preţ pentru un tablou de Miro a fost atins în 2008, la New York, de tabloul "La caresse des etoiles", vândut cu 17 milioane de dolari.

La aceeaşi licitaţie de marţi, de la Londra, tabloul "Vue de l'asile et de la Chapelle de Saint-Rémy" de Vincent Van Gogh, care a aparţinut actriţei Elizabeth Taylor, a fost vândut pentru 10,1 milioane de lire sterline (12 milioane de euro), depăşind cu mult estimările specialiştilor - 7 milioane de lire sterline (8,3 milioane de euro).

Un autoportret al pictorului impresionist Edgar Degas şi un peisaj de Claude Pissarro, care au aparţinut aceleiaşi actriţe legendare, au fost achiziţionate cu 713.250 de lire sterline (858.350 de euro), respectiv 2.953.250 de lire sterline (3.554.046 de euro).

Vânzarea la licitaţie a operelor de artă care au aparţinut actriţei Liz Taylor, prin casa Christie's, se va încheia miercuri, la Londra.

Tot marţi, o sculptură din bronz abstractă a britanicului Henry Moore, reprezentând o femeie lungită, şi-a găsit cumpărător pentru 19 milioane de lire sterline (23 milioane de euro), depăşind de peste trei ori estimările (5,5 milioane de lire sterline).

În schimb, "Le Livre", o operă de tranziţie a pictorului cubist spaniol Juan Gris, a fost vândută pentru 10,3 milioane de lire sterline (12,3 milioane de euro), cu mult sub estimarea specialiştilor, de 18 milioane de lire sterline (21,5 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici