Un tablou de Joan Miro, vândut la licitaţie cu preţul record de 36,9 milioane de dolari

Tabloul "Peinture (Etoile Bleue)" pictat în 1927 de Joan Miro a fost vândut pentru 23,6 milioane de lire sterline (36,9 milioane de dolari) - un record de preţ pentru operele pictorului spaniol -, la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, marţi, la Londra.

373 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Joan Miro, vândut la licitaţie cu preţul record de 36,9 milioane de dolari

Un tablou de Joan Miro, vândut la licitaţie cu preţul record de 36,9 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, casa Sotheby's a obţinut 75 de milioane de lire sterline (117,7 milioane de dolari) la această licitaţie de artă modernă şi impresionistă, depăşind cu puţin estimarea minimă totală de 73 de milioane de lire sterline (114,8 milioane de dolari), informează Reuters.

"Peinture (Etoile Bleue)", una dintre cele mai importante dintre picturile realizate de Miro, a doborât precedentul record de preţ pentru operele artistului spaniol, care era de 16,8 milioane de lire sterline (26,4 milioane de dolari).

La aceeaşi licitaţie, pictura "Homme Assis", de Pablo Picasso, a fost vâdută cu 6,2 milioane de lire sterline (9,7 milioane de dolari).

Sculptura "Mother and Child With Apple", de Henry Moore, s-a vândut cu 3,7 milioane de lire sterline (5,8 milioane de dolari).

Licitaţiile de vară de la Londra vor continua miercuri seară, cu licitaţia de artă modernă şi impresionistă ce va fi organizată de casa Christie's.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici