"Valuri" de Adrian Sitaru, proiectat în premieră în SUA

Scurtmetrajul "Valuri" de Adrian Sitaru va fi proiectat, în premieră, în Statele Unite, la Festivalul Internaţional de Film de la Santa Barbara, organizat în perioada 24 ianuarie - 3 februarie.

21 afișări
Imaginea articolului "Valuri" de Adrian Sitaru, proiectat în premieră în SUA

Regizorul Adrian Sitaru

Scurtmetrajul românesc va fi proiectat în secţiunea Shorts Program, alături de filme din Marea Britanie, Canada, Italia, Spania şi Statele Unite.

"Valuri" a câştigat un premiu Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow, la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, din vara lui 2007.

Povestea din scurtmetraj se desfăşoară la mare, pe plajă, unde doi oameni sunt puşi în situaţii limită. Un ţigănuş este rugat de o mamă occidentală să aibă grijă de copilul său. Un tată şi soţ plictisit flirtează în mare cu aceeaşi frumoasă străină, încercând să o înveţe să înoate. Însă povestea ia un alt curs atunci când femeia dispare sub valuri.

La ediţia de anul acesta a Festivalului Santa Barbara, pe lângă proiecţiile de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje, vor fi premiaţi "Virtuoşii" anului 2007, actorii Casey Affleck din "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford"/ "Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford" de Andrew Dominik, Marion Cotillard din producţia "La Vie En Rose"/ "La Mome" de Olivier Dahan, James McAvoy care a jucat în "Atonement" de Joe Wright, Ellen Page din "Juno" şi Amy Ryan din producţia "Before The Devil Knows Your Dead" de Sidney Lumet.

Festivalul Internaţional de Film Santa Barbara are ca scop încurajarea culturii şi militează pentru cinematografia ca artă. În cadrul evenimentului organizatorii prezintă filmele americane şi independente din toată lumea. Anual, 60.000 de spectatori trec pragul festivalului pentru a vedea cele peste 200 de filme proiectate.

Adrian Sitaru, prezent în numeroase festivaluri interanţionale cu "Valuri", a declarat pentru MEDIAFAX că lucrează în aceste zile la finalizarea lungmetrajul independent "Pescuit Sportiv". Filmul a fost filmat pe miniDVD în 2005 cu ajutorul a câtorva prieteni, actori ai regizorului. Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Ioana Flora, Maria Dinulescu, Nicodim Ungureanu, Mihai Sorin Vasilescu şi Alexandru Georgescu.

"Prezentându-l într-o variantă neterminată filmul a plăcut unor producători francezi care i-au găsit finanţare pentru finalizarea producţiei pe peliculă de 35mm şi realizarea sunetului într-un studio profesionist. A fost pe alocuri reeditat şi sper că cel târziu în martie să fie gata", a arătat regizorul.

"Pescuit sportiv" este povestea unui cuplu obişnuit, care trece printr-o experienţă extremă, accidentarea unei tinere. Pentru că acest lucru ar duce la compromiterea unei vieţi, Ea îl convinge pe El că e mai bine să ascundă cele întâmplate. Deşi tânăra accidentată îşi revine, lucrurile evoluează într-o direcţie imprevizibilă pentru personaje, punându-le în situaţii dificile, scoţând la iveală probleme grave ale vieţii lor intime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici