Veniturile CME în România au urcat anul trecut cu 45,2%

Veniturile CME în România au urcat anul trecut cu 45,2%, la 215,4 milioane dolari, iar profitul înainte de plata dobânzilor, impozitelor deprecierii şi amortizării (EBITDA) a avansat cu 41,1%, la 93 milioane dolari, în timp ce grupul american a obţinut venituri record, de 840 milioane dolari.

15 afișări
Imaginea articolului Veniturile CME în România au urcat anul trecut cu 45,2%

Veniturile CME în România au urcat anul trecut cu 45,2%

În 2006, Central European Media Enterprises (CME) a obţinut în România venituri de 148 de milioane de dolari şi un profit EBITDA de 65,8 milioane de dolari.

CME deţine în România Pro TV, Pro Cinema, Acasă, Pro TV Internaţional, Sport.ro şi MTV.

Veniturile totale ale grupului au crescut anul trecut cu 39%, la 840 de milioane de dolari, de la 603 milioane de dolari în 2006.

CME a obţinut un profit operaţional de 206 milioane de dolari, în creştere cu 46% comparativ cu anul precedent.

Profitul net a avansat cu 334%, la 88,56 milioane de dolari, de la 20,42 milioane de dolari în 2006.

În trimestrul al patrulea, veniturile grupului au crescut cu 40%, la 301 milioane de dolari, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Profitul operaţional a avansat în acelaşi interval cu 32%, la 97,8 milioane de dolari, în timp ce profitul net a urcat cu 178%, la 73 de milioane de dolari.

"CME a înregistrat una dintre cele mai ridicate creşteri în rândul companiilor media internaţionale din lume şi intenţionează să-şi dubleze veniturile în următorii cinci ani", a declarat directorul general al grupului, Michael Garin.

"Rezultatele deosebite obţinute în 2007 reprezintă o rampă de lansare pentru dezvoltarea viitoare a companiei pe toate pieţele. În Ucraina, obiectivul nostru este de a deveni lideri de piaţă, în decurs de trei ani", a declarat Adrian Sârbu, director operaţional al CME.

CME operează reţele mari de televiziune în şase state din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie totală de 90 de milioane de persoane.

Posturile de televiziune ale companiei sunt localizate în Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV), Slovakia (Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (POP TV, Kanal A) şi Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino,Citi).

CME este listată la bursa Nasdaq precum şi la bursa din Praga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici