VIAŢĂ VIP: Azi este ziua de naştere a lui Johnny Depp

Johnny Depp este din Kentucky, din 9 iunie 1963. Îl ştim din ”Piraţii din Caraibe”. A iubit vedete, s-a drogat dincolo de depresie, a strălucit în filme dark. Acum câteva zile, cel mai mare star dela Hollywood a predat bucureştenilor lecţia modestiei.

1991 afișări
Imaginea articolului VIAŢĂ VIP: Azi este ziua de naştere a lui Johnny Depp

VIAŢĂ VIP: Azi este ziua de naştere a lui Johnny Depp (Imagine AFP / Mediafax Foto)

În buletin îl cheamă John Christopher Depp II, fiindcă primul John Depp este tatăl său din Owensboro-Kentucky. Părinţii, John şi Betty Sue Depp, erau inginer şi chelneriţă. Johnny recunoaşte că de mic părinţii îl credeau cam bătut în cap: ”Cred că părinţii mei au crezut că am avut sindromul Tourette." Copilăria lui Johnny a fost una navigantă, tot umbla cu cortul, dat fiind lipsa de slujbă a tatălui. Când se aşezau undeva Johnny se încuia în cameră, cânta la chitară, fuma, se droga cu ce prindea şi se juca de-a sinuciderea din cauza certurilor din familie.

Actoria

În 1983, la 20 de ani, Johnny s-a căsătorit cu Lori Allison, de 25 de ani. Ea era make-up artist, iar Depp vindea pixuri pentru o firmă de telemarketing. Lori îl revede pe fostul ei iubit, actorul Nicolas Cage. Cage vede că Depp are faţă de actor şi-l bagă în branşă. După roluri mici, prinde groaza pe Elm Street (1984). În 1985, Depp o rupe cu Allison şi se iubeşte cu actriţa Sherilyn Fenn, filmând Dummies.

Actorie învaţă Depp serios, mai întâi în clasele de la Studio Loft din Los Angeles, şi apoi cu un profesor. Şi-a plătit lecţiile, când i-a ţinut locul actorului Jeff Yagher într-un serial Jump Street.

Succes: fete, bani şi filme

1990, cu Cry-Baby (1990) dă lovitura. Urmează fantezia lui Tim Burton, Edward Scissorhands. Încasări de 54 milioane $. Şi dragostea cu Winona Ryder. Depp şi-a tatuat "Winona Forever"pe braţul drept, dar totul a durat până în 1993, părinţii lui Ryder interzicând căsătoria cu nebunul Johnny.

În 1993, Depp şi doi prieteni de-ai lui şi-au cumparat Viper Club, cel mai tare loc din L.A. Dar, tragedie! Unul River Phoenix şi-a tras-o în venă până când a trecut dincolo. Nici Depp n-a dus-o mai bine. Spirelele îl scoteau-băgau într-o depresie profundă. Fantezie şi realitate, iubirea lui a fost atunci fotomodelul Kate Moss. Depp si Moss pasionali şi imprevizibili. Iar, era un sălbatic.

În 1994, Depp a făcut din nou echipă cu Burton în filmul biografic Ed Wood. ”A furat” o nominalizare la Globul de Aur. În 2004, Depp a obţinut iar o nominalizare la Oscar pentru Jack Sparrow din Piraţii din Caraibe. Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street, din 2007 îi aduce Globul de Aur.

Acum câteva zile l-aţi văzut pe Depp la Bucureşti. Şi-a văzut de colţul lui, a cântat la chitară, în Vampirii, şi nu s-a dat mare. Erau mai tari ca el, pe scenă Cooper voce şi Perry, chitară. La Bucureşti, cel mai mare star de la Hollywood ne-a predat lecţia modestiei. Îşi ştia locul. Uite, de asta Depp merită admirat!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici