Victor Ciutacu a dat în judecată B1 TV şi pe Radu Moraru

Jurnalistul Victor Ciutacu a dat în judecată societatea News Television SRL, care deţine B1 TV, şi pe Radu Moraru, realizatorul emisiunii "Naşul" de la postul TV, cerând daune morale de 100.000 de lei, pentru afirmaţiile "mincinoase" la adresa sa făcute în mai multe ediţii ale respectivului program.

127 afişări
Imaginea articolului Victor Ciutacu a dat în judecată B1 TV şi pe Radu Moraru

Victor Ciutacu Şi Radu Moraru (Montaj foto)

Acţiunea lui Victor Ciutacu - redactor-şef al ziaruluiJurnalul Naţional - a fost depusă la Judecătoriasectorului 1 din Bucureşti, miercuri, 14 octombrie.

Victor Ciutacu solicită instanţei obligarea B1 TV şi alui Radu Moraru, în solidar, la plata sumei de 100.000 delei, cu titlu de daune morale, "pentru fapta ilicităsăvârşită prin difuzarea, în cadrul emisiunii «Naşul», la postul deteleviziune B1 TV, a unor afirmaţii mincinoase faţă de el".Totodată, jurnalistul solicită obligarea pârâţilor la platacheltuielilor de judecată.

"În cadrul emisiunilor din datele de 07 septembrie, 08septembrie, 10 septembrie, 14 septembrie şi 15 septembrie, postulde televiziune B1 TV şi pârâtul Radu Moraru, în calitatea sa derealizator al emisiunii «Naşul» - au declanşat, în mod clar,indubitabil o campanie de presă îndreptată împotriva mea, prinprezentarea unor aspecte neadevărate legate de activitatea meaprofesională, de natură a-mi ştirbi demnitatea, de a mă discreditaşi de a aduce atingere imaginii mele publice", se arată în cerereade chemare în judecată, adresată instanţei de Victor Ciutacu.

Potrivit documentului, "aceste demersuri (care nu pot fi nicicumîncadrate în sfera unor «demersuri jurnalistice») exced limitelorlibertăţii de exprimare a opiniilor şi părerilor (...) şi, înultimă instanţă, se circumscriu văditei intenţii a pârâţilor (NewsTelevision SRL şi Radu Moraru, n.r.) de a-l «desfiinţa»profesional şi social, prin discreditarea sa".

"De altfel, am înţeles să formulez şi o plângere prealabilăpentru calomnie împotriva sus-numiţilor (News Television SRL şiRadu Moraru, n.r.), în baza dispoziţiilor art. 279 alin. 2 lit. aCod procedura penală, cauza formând obiectul dosarului înregistratla Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti", se maispune în cererea lui Victor Ciutacu.

Potrivit documentului, în emisiunea din 7 septembrie 2009, RaduMoraru a afirmat, într-un dialog cu premierul Emil Boc: "Ăia nusunt ziarişti, nu mai spuneţi, că ăia nu sunt ziarişti. Eu refuz săcred că unul care a fost asistentul lui Muşetescu sau ce a fost, alucrat cu Omar Hayssam, Muşetescu, şi a privatizat şi a dat şi înstânga şi în dreapta, şi, în loc să vină să facă o spovedanie, săspună «băi, am văzut toate ciordelile, uite, vă spun cum s-afurat». Şi după aia, după ce te spovedeşti, după ce spui cum s-afurat o bucată din România, după ce spui tot, poţi după aia caoamenii să te accepte sau nu ca ziarist. Înţelegeţi?", a spus RaduMoraru.

Potrivit lui Ciutacu, "calomniile şi neadevărurile" aucontinuat şi în ediţiile din 8 şi 10 septembrie aleemisiunii "Naşul", jurnalistul considerându-se prejudiciat şi prinafirmaţiile făcute în ediţiile din 14 şi 15 septembrie aleaceleiaşi emisiuni.

Astfel, Victor Ciutacu solicită instanţei ca, în apreciereadaunelor compensatorii, să aibă în vedere "principiul reparăriiintegrale a prejudiciului, coroborat cu vătămările efectivprovocate, întinderea şi urmările acestora asupra vieţii sociale,profesionale şi personale ale" lui. "Onoarea, reputaţia şidemnitatea mea au fost vătămate în mod direct prin emisiunile înspeţă, prejudiciul de imagine persistând în timp (continuitateaacestuia şi imposibilitatea acestuia de limitare în timp) prinechivalenţa cu memoria celor care au vizionat emisiunile şi au luatcunoştinţă de cele afirmate acolo", spune Ciutacu.

El precizează că şi imaginea sa publică are de suferit, curepercusiuni şi asupra "credibilităţii saleprofesionale". Totodată, Ciutacu precizează că şi familiasa a fost afectată în urma acestor emisiuni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici