Video, muzică şi gastro fusion, în 17 mai, la Muzeul Ţăranului Român

În 17 mai, când este sărbătorită la nivel modial Noaptea Muzeelor, Muzeul Ţăranului Român (MŢR) aduce publicului instalaţii video, muzică de taraf şi muzică ambientală contemporană, dar şi mâncăruri şi băuturi din bucătăriile vecinilor europeni.

35 afișări
Imaginea articolului Video, muzică şi gastro fusion, în 17 mai, la Muzeul Ţăranului Român

Video, muzică şi gastro fusion, în 17 mai, la Muzeul Ţăranului Român (Imagine: www.sibiul.ro)

Cu această ocazie, Muzeul Ţaranului Român îl are ca invitat pe Philipp Geist, cunoscut la nivel european ca autor a numeroase instalaţii şi spectacole din sfera multimedia, cu accent pe vizual. La invitaţia MŢR, Philipp Geist va pune în scenă un spectacol de lumini şi proiecţii pe medii neconvenţionale. Astfel, prin copaci şi pe ziduri vor pluti îngeri, într-un joc vizual la care iau parte şi vizitatorii.

De asemenea, Banda de muzicanţi din Brădiceni-Gorj, proaspăt descoperită de etnomuzicologii MŢR, este invitată pentru prima dată la "Muzeul de la Şosea", unde va cânta în stilul oltenesc.

Totodată, la MŢR vor poposi şi muzicienii din Taraful Ion Albeşteanu, muzicanţi de elită din Câmpia răsăriteană a Dunării. Din repertoriu fac parte melodii la modă în anii '30-'40: cântări de dragoste săteşti şi mahalageşti, cântări epice, melodii de joc.

În cadrul Nopţii Muzeelor, MŢR va rămâne deschis publicului cu expoziţiile permanente până la ora 1.00, "Colecţia Regală de artă tradiţională – Regina Elena" fiind deschisă la Sala Irina Nicolau până la ora 3.00. Totodată, la ora 22.00 va avea loc lansarea albumului "România – simplitatea pierdută. Fotografii document de Ernest Bernea", apărută la Editura Vremea.

Un număr de 12 muzee bucureştene vor fi deschise în noaptea de 17 mai, cu prilejul "Nopţii muzeelor", prezentând publicului expoziţii speciale şi spectacole de teatru sau muzică.

Printre cele 12 instituţii muzeale care participă la "Noaptea muzeelor" se numără: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional de Artă al României,Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional "George Enescu", Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi Muzeul Ţăranului Român.

În noaptea de 17 mai, un autobuz special va circula pe ruta care leagă muzeele participante la program. Vizitatorii care parcurg cel puţin opt muzee din circuit şi colecţionează biletele de intrare sau ştampilele muzeelor vor primi un cadou surpriză.

Iniţiativă franceză, "Noaptea muzeelor" a permis, încă de la crearea sa, în 2005, construirea şi consolidarea unei reţele de muzee europene în jurul unui eveniment comun. Scopul a fost acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor. Manifestarea este un eveniment patronat de Consiliul Internaţional al Muzeelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici