VIDEO Ziua Culturii Naţionale: Poezia "Iarna pe uliţă", în interpretarea Ambasadorului Franţei la Bucureşti

François Saint-Paul, Ambasadorul Franţei la Bucureşti şi alţi diplomaţi francezi recită, de Ziua Culturii Naţionale, din poezia "Iarna pe uliţă", de George Coşbuc.

965 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ziua Culturii Naţionale: Poezia "Iarna pe uliţă", în interpretarea Ambasadorului Franţei la Bucureşti

Ziua Culturii Naţionale: Poezia "Iarna pe uliţă", în interpretarea Ambasadorului Franţei la Bucureşti (Imagine: OCTAV GANEA/ MEDIAFAX FOTO)

"De Ziua Culturii Naţionale, diplomaţii Ambasadei Franţei vă oferă un cadou, care sperăm să vă aducă zâmbetul pe buze: celebra poezie „Iarna pe uliţă” de George Coşbuc.", au scris reprezentanţii Ambasadei Franţei la Bucureşti pe pagina oficială de Facebook.

În înregistrarea distribuită pe contul de Facebook al Ambasadei, ambasadorul François Saint-Paul şi alţi membri ai reprezentanţei diplomatice recită, cu zâmbet larg, din poezia "Iarna pe uliţă", în decorul de iarnă din Bucureştiul acoperit de omăt.

Înregistrarea poate fi văzută mai jos:

aaa

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti Paul Brummell a recitat de Ziua Culturii Naţionale un pasaj din "Scrisoarea I" de Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi poeţi şi prozatori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale, în urma unei legi promulgate în decembrie 2010. Potrivit demersului legislativ, pe 15 ianuarie, autorităţile trebuie să sprijine material şi financiar organizarea de manifestări cultural-artistice. Totodată, societăţile române de televiziune şi radiodifuziune trebuie să realizeze şi să includă în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici