Videoclipul „Take On Me”, relansat de trupa A-ha, a atins 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Videoclipul piesei „Take On Me”, relansat de trupa A-ha, în variantă 4K în 2010, a atins 1 miliard de vizualizări pe YouTube arată Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica trupei în playlistul zilei.

212 afișări
Imaginea articolului Videoclipul „Take On Me”, relansat de trupa A-ha, a atins 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Sursa FOTO: Captură Youtube

Piesa lansată de trupa A-ha în 1984, “Take On Me” este una dintre rarele producţii ale acelor vremuri care au fost însoţite de un videoclip de succes. Producţia video stă pe o listă pe care se mai regăsesc videoclipurile pentru piesa celor de la Guns N’ Roses, “November Rain” şi hitul Queen, “Bohemian Rhapsody”.

Videoclipul A-ha a fost regizat de Steve Barron şi a fost una dintre cele mai gustate producţii pentru publicul primilor ani ai televiziunii MTV.

When Harket sang “I’ll be gone in a day or two,” he got that wrong.

Mags Furuholmen, unul dintre cei trei membri ai trupei, a povestit cum s-au pregătit pentru relansarea videoclipului. ”Am petrecut ani buni vorbind despre ce vrem să facem, încercând să-i convingem pe oameni să se concentreze la ceea ce avem de gând. În acest moment, şi vorbesc pentru mine, sunt surprins şi mândru că piesa a prins atât de bine şi încă mai are publicul ei”.

Pentru a omagia piesa, casa Rhino Records a lansat o serie întreagă de obiecte de colecţie, inclusiv o casetă VHS cu faimosul clip, un afiş semnat de cei trei norvegieni, şi încă o serie de trei imagini realizate de Michael Patterson şi Candace Reckinger, care au creat cele peste 10.000 de desene din videoclipul original.

Cifra de un miliard de vizualizări pe YouTube a fost atinsă pe 17 februarie pentru “Take On Me”, videoclipul fiind restaurat şi republicat la o calitate 4K.

Cei de la A-ha au lansat miercuri un turneu în Australia.

A-ha este o trupă norvegiană fondată de Paul Waaktaar-Savoy (chitară), Magne Furuholmen (claviaturi, chitară) şi Morten Harket (vocal). Trupa a ajuns cunoscută la jumătatea anilor '80.De-a lungul timpului, A-ha a lansat zece albume de studio şi patru albume înregistrate live.

Muzica A-ha se aude la Smart Radio. Playlistul Smart Radio poate fi accesat aici

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici