Violonistul Vlad Stănculeasa cântă la Bucureşti pe o vioară care a aparţinut lui George Enescu

Violonistul Vlad Stănculeasa, concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Göteborg, va susţine pe 20 ianuarie, de la ora 19.00, un concert alături de Orchestra de Cameră Radio, la Sala Radio din Bucureşti, unde va cânta pe vioara Sanctus Serafin care a aparţinut lui George Enescu.

520 afișări
Imaginea articolului Violonistul Vlad Stănculeasa cântă la Bucureşti pe o vioară care a aparţinut lui George Enescu

Violonistul Vlad Stănculeasa cântă la Bucureşti pe o vioară care a aparţinut lui George Enescu (Imagine: Facebook)

Muzicianul român Vlad Stănculeasa va urca pe scena de la Bucureşti ca solist şi dirijor, într-un concert format din două părţi care va cuprinde compoziţii de Johann Sebastian Bach şi Antonín Dvořák, informează orchestreradio.com.

Vioara Sanctus Serafin din 1739 a fost cumpărată de George Enescu pe când era student la Viena, iar spre finalul vieţii acesta a oferit-o discipolului său, Yehudi Menuhin.

În 2007, violonistul Vlad Stănculeasa a obţinut premiul "Enescu" pentru interpretarea lucrării "Impresii din copilărie", ce aparţine compozitorului român, la Concursul Internaţional "George Enescu". Anterior ocupării poziţiei de concertmaestru la Göteborg, Suedia, Vlad Stănculeasa a fost concertmaestru invitat la Orchestra de Cameră din Basel.

Cariera artistică a violonistului a început prin primirea unei burse de studii la Academia de Muzică Menuhin din Gstaad, unde a studiat cu Alberto Lysy şi Liviu Prunaru, urmând apoi cursurile Conservatorului din Lausanne. În calitate de solist, Vlad Stănculeasa a concertat alături de Orchestra de Cameră din Lausanne, Orchestra Simfonică din Göteborg, Orchestra de Cameră din Basel, Filarmonica "George Enescu" - Bucureşti.

Vlad Stănculeasa este solist al Cameratei Lysy şi a concertat pe scene de renume, precum Victoria Hall (Geneva) şi Casino (Berna), şi a fost invitat să participe în numeroase festivaluri internaţionale.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live, pe radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi la casa de bilete a Sălii Radio.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici