Volumul "An American Marriage", de Tayari Jones, premiat cu Women's Prize For Fiction pe 2019

Volumul "An American Marriage", de Tayari Jones, a fost recompensat cu prestigiosul Women's Prize For Fiction, un premiu rezervat celor mai bune cărţi în limba engleză scrise de femei din întreaga lume, potrivit Associated Press.

160 afișări
Imaginea articolului Volumul "An American Marriage", de Tayari Jones, premiat cu Women's Prize For Fiction pe 2019

Volumul "An American Marriage", de Tayari Jones, premiat cu Women's Prize For Fiction pe 2019

În afară de romanul lui Jones, pe lista scurtă de nominalizări de anul acesta au fost incluse "The Silence of the Girls", de venerabila Pat Barker, în vârstă de 70 de ani, "Milkman", de Anna Burns, volum recompensat deja cu premiul Man Booker pe 2018, "Circe", de Madeline Miller - care a câştigat Women's Prize for fiction în 2013 -, debutul scriitoarei nigeriene Oyinkan Braithwaite, "My Sister, the Serial Killer", şi volumul Dianei Evans "Ordinary People".

"An American Marriage" este a patra carte scrisă de Tayari Jones şi este povestea unei familii sfâşiate de sistemul juridic din SUA. Cartea a fost bestseller în SUA, fiind inclusă pe lista de recomandări făcute de clubul de lectură înfiinţat de Oprah Winfrey şi lăudată de fostul preşedinte american Barack Obama.

Tayari Jones este profesoară de limba engleză la Emory University din statul american Atlanta.

Women's Prize for fiction a fost înfiinţat în 1992, după ce nicio femeie nu a ajuns pe lista nominalizaţilor pentru premiul Booker. Prima dată a fost acordat în 1996, lui Helen Dunmore.

Până în 2012, distincţia - care, în prezent, este însoţită de un cec în valoare de 30.000 de lire sterline (38.000 de dolari) - a fost sponsorizată de Orange, apoi de Baileys, până în 2017. În prezent, organizatorii premiului primesc sprijin financiar din partea unui grup de firme şi donaţii de la persoane fizice.

Numele cărţii câştigătoare a fost anunţat într-o ceremonie care a avut loc miercuri seară, la Londra, în Marea Britanie.

Premiul a fost câştigat în 2018 de Kamila Shamsie, pentru romanul "Home Fire".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici