Volumul "Coronavirus, inamicul nevăzut. Poveşti din Wuhan", lansat la Editura Corint

În aceste vremuri gri şi tulburi, în care situaţia nu pare să se amelioreze prea curând, vă propunem o lectură plină de optimism şi speranţă. Editura Corint anunţă că în curând va scoate pe piaţă volumul "Coronavirus, inamicul nevăzut. Poveşti din Wuhan".

294 afișări
Imaginea articolului Volumul "Coronavirus, inamicul nevăzut. Poveşti din Wuhan", lansat la Editura Corint

Volumul "Coronavirus, inamicul nevăzut. Poveşti din Wuhan", lansat la Editura Corint

"Pregătim o colecţie de mărturii, articole şi fotografii din China, de la Wuhan, de unde a pornit totul. Sunt gândurile celor care s-au vindecat şi ale celor din prima linie care au luptat cu virusul şi au câştigat. O carte sensibilă, care demonstrează lumii întregi că virusul poate fi doborât şi putem depăşi împreună aceste zile grele. Unul din primele volume despre lupta împotriva epidemiei coronavirusului, care îşi propune să ofere cititorilor din ţară şi din străinătate o imagine cât se poate de realistă a eforturilor chinezilor de a învinge acest flagel", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Corint.

Declaraţii, articole, fotografii, relatări personale sunt mărturii de netăgăduit ale curajului şi determinării locuitorilor din Wuhan care au rămas aici după închiderea lui. Este povestea emoţionantă a celor care şi-au continuat munca pentru a menţine funcţionarea normală a oraşului: cadre medicale care au sfidat ameninţarea virusului pentru a salva vieţi, arhitecţi şi constructori care au contribuit la ridicarea spitalului Huoshenshan în doar zece zile şi mulţi alţi oameni obişnuiţi din întreaga ţară care şi-au oferit sprijinul.

Cartea dezvăluie, totodată, mesajele de încurajare şi ajutoarele umanitare venite din toate colţurile lumii, fiind astfel un tribut adus tuturor celor care s-au alăturat luptei.

Nota editorilor chinezi: Numeroase persoane din mass-media au dovedit curaj şi au pătruns în zonele afectate, prezentând, prin imagini şi cuvinte, poveşti adevărate şi emoţionante, încurajându-ne să rezistăm, să facem mai mult şi să ne continuăm eforturile. Ca editori, le recunoaştem pe deplin meritele. Datorită lor, lumea poate fi martoră la dârzenia şi eroismul oamenilor din Wuhan şi poate surprinde spiritul şi forţa Chinei. Dorim să ne exprimăm încă o dată respectul şi aprecierea faţă de toate canalele media şi faţă de persoanele care au consemnat diverse aspecte ale luptei împotriva virusului.

Iată şi un fragment din carte, care surprinde esenţa şi transmite mesajul de încurajare în faţa pandemiei coronavirus.

pag. 23-24: "Sunt curier în Wuhan. Ceea ce fac pare simplu şi banal. Cu toate astea, în această perioadă aparte am avut o serie de experienţe pline de înţeles. Multe comenzi sunt însoţite de bilete de genul: „Te rog să-i rogi pe părinţii mei să poarte măşti de protecţie când ies din casă, să se spele pe mâini şi să-şi schimbe îmbrăcămintea imediat ce ajung acasă. Multe mulţumiri.” Înţeleg îngrijorările celor care scriu astfel de bilete şi le transmit părinţilor aceste mesaje.

Apoi sunt bilete fără nicio cerere specifică, de pildă: „Acestea sunt pentru mama şi tata. Mulţumiri pentru efort!” „Mulţumiri! Mama şi tata sunt singuri acasă, iar eu nu mă pot întoarce.” „Mulţumiri, nu pot veni să îi vizitez pe mama şi tata cât timp oraşul este în izolare.”

La început, nu am înţeles rostul unor asemenea bilete şi ce voiau oamenii de la mine.

Mai târziu, mi-am dat seama că oamenii nu găseau altă modalitate de a spune cât de mult le lipseau părinţii. Tot ce pot face este să lase un mesaj cuiva ca mine care le va vedea părinţii şi asta le va oferi un fel de alinare. De aceea, de fiecare dată când livrez aceste mesaje, simt că ele au greutate şi sens. Sunt mai mult decât simple lucruri, ele transmit emoţii.

"Coronavirusul, inamicul nevăzut. Poveşti din Wuhan 2020", traducere de Gabriel Stoian, disponibil în aprilie la Editura Corint, poate fi precomandată pe edituracorint.ro sau libris.ro: https://bit.ly/CoronavirusCorint, https://bit.ly/CoronavirusInamiculNevazutLibris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coronavirus,
corint,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici