"Waltz with Bashir" de Ari Folman deschide Festivalul Anim'est (Video)

"Waltz with Bashir" de Ari Folman, documentarul de animaţie care a fost inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes de anul acesta, va deschide Festivalul Anim'est, care se desfăşoară la Bucureşti, între 3 şi 12 octombrie, se arată pe site-ul evenimentului.

19 afișări
Imaginea articolului "Waltz with Bashir" de Ari Folman deschide Festivalul Anim'est (Video)

"Waltz with Bashir" de Ari Folman deschide Festivalul Anim'est

Filmul animat spune povestea unui bărbat (a cărui voce este dată chiar de regizorul Ari Folman) care nu îşi poate aminti nimic din perioada primei incursiuni a armatei israeliene în Liban, eveniment la care a participat, în anii '80.

Intrigat de faptul că nu îşi poate aminti nimic din acea perioadă a vieţii sale, personajul hotărăşte să realizeze interviuri cu vechi prieteni de-ai săi, pentru a descoperi adevărul.

Cu cât Ari află mai multe lucruri, cu atât vede mai multe imagini suprarealiste despre trecutul său.

De asemenea, cea de-a treia ediţie a Anim'est îl va avea invitat pe John Dilworth, celebrul creator al lui "Courage the Cowardly Dog", care a fost şi este invitatul de onoare al primei ediţii a festivalului.

În cadrul evenimentului din acest an, el va prezenta un program special, "The Dirdy Birdy".

Totodată, printre invitaţii speciali ai evenimentului se numără şi animatorii Bill Plympton şi Juan Pablo Zaramella.

Plympton va susţine o conferinţă de presă în după-amiaza zilei de 6 octombrie, iar pe 7 octombrie va prezenta un master-class de animaţie. În ceea ce-l priveşte pe Zaramella, acesta va fi prezent la festival, unde întreaga sa filmografie va fi prezentată publicului român.

Pe lângă aceste evenimente speciale, Festivalul Anim'est le-a pregătit anul acesta iubitorilor de animaţie o ediţie care va include un total de aproape 300 de scurtmetraje şi lungmetraje, videoclipuri şi spoturi publicitare, animaţii româneşti şi studenţeşti, workshop-uri, majoritatea în premieră în România.

Anim'est este primul festival de film din România care pune la dispoziţia spectatorilor sistemul online de bilete, prin www.bilet.ro.

Sunt disponibile două tipuri de abonamente: abonamentul de zece proiecţii, care va costa 50 de lei, şi Festival Pass-ul, care va putea fi cumpărat la preţul de 100 de lei şi care garantează accesul la toate evenimentele din cadrul Festivalului.

"Waltz with Bashir" de Ari Folman

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici