Washington Times disponibilizează 40% din angajaţi

Reprezentanţii cotidianului american Washington Times au anunţat că vor disponibiliza 40% din totalul de 370 de angajaţi, decizia fiind luată din cauza condiţiilor economice care au afectat întreaga industrie media din Statele Unite.

11 afișări
Imaginea articolului Washington Times disponibilizează 40% din angajaţi

Washington Times disponibilizează 40% din angajaţi

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri seara, Jonathan Slevin, preşedintele şi directorul publicaţiei Washington Times, a declarat că disponibilizările sunt parte a unei strategii care vizează transformarea companiei într-un grup de presă al secolului XXI.

"Noi am elaborat planuri pentru a ne consolida poziţia şi pentru a ne urma misiunea crucială pe care o avem pe o piaţă a presei aflată în evoluţie, în timpuri economice instabile", a declarat Slevin, adăugând că proiectele pentru Washington Times ar trebui să ţină seamă de "realităţile actuale ale pieţei".

"În acest context grupul lucrează cu devotament pentru realizarea unor reduceri semnificative de costuri, care includ disponibilizarea a 370 de angajaţi", a mai spus el.

Potrivit site-ului informativ Politico, această cifră reprezintă aproximativ 40% din totalul salariaţilor Washington Times.

Pe de altă parte, conducerea publicaţiei Miami Herald a anunţat disponibilizarea a 24 de angajaţi şi o reducerea a numărului de ore de muncă, pentru a încerca astfel să supravieţuiască condiţiilor economice care au afectat întreaga industrie media din Statele Unite, dar şi la nivel global.

În ultimul an, presa americană s-a confruntat cu o puternică scădere a veniturilor din publicitate, precum şi cu o diminuare a tirajelor, cauzată mai ales de situaţia financiară, dar şi de preferinţa cititorilor pentru versiunile online ale titlurilor informative.

Într-o scrisoare adresată salariaţilor Miami Herald, directorul publicaţiei, David Landsberg, a explicat că disponibilizările erau necesare pentru ca ziarul să "traverseze cu bine această perioadă de criză economică".

"Deşi sunt semne de ameliorare ale condiţiilor economice, noi ne aşteptăm ca situaţia să rămână dificilă şi în anul 2010", a mai spus el.

Miami Herald, proprietate a grupului de presă McClatchy, a mai disponibilizat 175 de angajaţi, în luna martie a acestui an.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici