Weekend cu filme româneşti, la cinematograful Muzeului Ţăranului Român din Capitală

Un weekend cu filme româneşti este programat la cinematograful Muzeului Ţăranului din Capitală, unde vor fi proiectate lungmetrajele "Aliyah Dada", de Oana Giurgiu, "Aferim!", de Radu Jude, şi "De ce eu?", de Tudor Giurgiu.

143 afișări
Imaginea articolului Weekend cu filme româneşti, la cinematograful Muzeului Ţăranului Român din Capitală

Weekend cu filme româneşti, la cinematograful Muzeului Ţăranului Român din Capitală (Imagine: Shutterstock)

Astfel, vineri, de la ora 18.00, va fi proiectat documentarul "Aliyah Dada", de Oana Giurgiu. "Aliyah DaDa" prezintă o istorie bine documentată a evreilor din România. În 1882, o comunitate mică din Moineşti pleca spre Ţara Sfântă, pentru a întemeia una dintre primele colonii evreieşti din Palestina. De atunci şi până azi, drumul evreilor către Israel se împleteşte cu istoria României moderne, printr-o relaţie de iubire şi ură ale cărei influenţe nu le vom putea cuantifica vreodată. Povestea istoriei este decupată vizual în stil dadaist într-un tribut adus iniţiatorilor curentului, Tristan Tzara şi Marcel Iancu, doi evrei cu rădăcini în România.

De la ora 20.15, cinefilii vor putea vedea lungmetrajul "De ce eu?", de Tudor Giurgiu. Bazat pe fapte reale, "De ce eu?" spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt şi îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă şi se expune unor revelaţii dureroase şi neaşteptate.

De asemenea, sâmbătă, de la ora 18.30, publicul va putea viziona "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, urmat de "Aferim!", de Radu Jude, de la ora 21.00. Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!" este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835. Zapciul Costandin, însoţit de fiul său, caută un rob fugar.

Duminică, de la ora 18.30, respectiv 20.30, vor fi proiectate "Aferim!", de Radu Jude, respectiv "De ce eu?", de Tudor Giurgiu.

Preţul unui bilet întreg este de 10 lei, în timp elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de un preţ redus, de 7 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici