Werner Herzog va fi preşedintele juriului Festivalului de Film de la Berlin

Regizorul Werner Herzog va fi preşedintele juriului competiţiei oficiale din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin din 2010, informează variety.com.

23 afișări
Imaginea articolului Werner Herzog va fi preşedintele juriului Festivalului de Film de la Berlin

Werner Herzog va fi preşedintele juriului Festivalului de Film de la Berlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Werner Herzog este considerat "unul dintre cei mai importanţi cineaşti şi autori de cinema" şi "una dintre cele mai semnificative personalităţi din Noua Cinematografie germană", organizatorii festivalului declarând că acesta "a influenţat o întreagă generaţie de regizori".

Într-o carieră de aproape 50 de ani, Werner Herzog a făcut peste 50 de filme, colaborând mai ales cu regretatul actor Klaus Kinski, la filme precum "Aguire: The Wrath of God" (1972), "Nosferatu the Vampyre" (1979) şi "Fitzcarraldo" (1982).

Herzog este, totodată, regizorul care a făcut mult aclamatele documentare "Grizzly Man" (2005) şi "Little Dieter Needs to Fly" (1977), ultimul dintre ele stând la baza lungmetrajului său "Rescue Dawn" din 2006, cu Christian Bale în rolul principal.

Anul acesta, două dintre filmele sale au fost înscrise în competiţia de la Veneţia: "Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans", cu Nicolas Cage pe afiş, şi "My Son, My Son, What Have Ye Done", cu Willem Dafoe şi Michael Shannon.

Cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin are loc în perioada 11 - 21 februarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici