World Press Photo: Povestea din spatele fotografiei anului. ”E important să avem o imagine care inspiră lumea”

  • Organizaţia World Press Photo a anunţat rezultatele celei de-a 63-a ediţii anuale a concursului pe care îl dedică fotografiei de presă.
  • Juriul competiţiei a declarat imaginea surprinsă de japonezul Yasuyoshi Chiba, ”Straigh Voice”, drept Fotografia de presă a anului.
  • ”E important să avem o imagine care inspiră lumea. Vedem o persoană tânără, care nu trage cu o armă, nu aruncă cu pietre, ci citeşte un poem”
284 afișări
Imaginea articolului World Press Photo: Povestea din spatele fotografiei anului. ”E important să avem o imagine care inspiră lumea”

Sursa: Profimedia Images

Organizaţia World Press Photo a anunţat rezultatele celei de-a 63-a ediţii anuale a concursului pe care îl dedică fotografiei de presă. Juriul competiţiei a declarat imaginea surprinsă de japonezul Yasuyoshi Chiba, ”Straigh Voice”, drept Fotografia de presă a anului. Imaginea surprinde un tânăr care spune o poezie la lumina telefoanelor mobile în timpul unui protest, în Kartoum, Sudan, pe 19 iunie 2019. 

Japonezul Yasuyoshi Chiba povesteşte că ”momentul surprinde singurul protest paşnic pe care l-am întâlnit cât am stat acolo. Am simţit solidaritatea lor de neînfrânt ca un jăratic gata să reaprindă o flacără”. Chiba este coordonatorul echipei foto a agenţiei France-Presse în Africa de Est şi în Oceanul Indian fiind stabilit în Nairobi, Kenya. 

Lekgetho Makola, preşedintele juriului a explicat faptul că ”mai ales în momentul în care trăim, când ne confruntăm cu atâta violenţă şi atâtea conflicte, e important să avem o imagine care inspiră lumea. Vedem o persoană tânără, care nu trage cu o armă, nu aruncă cu pietre, ci citeşte un poem. Ţine de conştientizare, dar şi de exprimarea unei raze de speranţă”. 

Reportajul foto al anului a fost desemnat ”Kho, the Genesis of a Revolt”, de Romain Laurendeau. Seria de imagini surprinde frământările tineretului din Algeria, care prin sfidarea autorităţii, a determinat restul populaţiei să li se alăture dând naştere celei mai mari mişcări de protest din Algeria ultimilor decenii. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici