Zilele Filmului Portughez, între 19 şi 21 septembrie, în Capitală

Zilele Filmului Portughez aduc la Bucureşti cinci producţii în limba portugheză, în perioada 19 - 21 septembrie, la Institutul Cultural Român (ICR). Producţiile prezintă actualitatea unor ţări ca Brazilia, Angola şi Portugalia.

192 afișări
Imaginea articolului Zilele Filmului Portughez, între 19 şi 21 septembrie, în Capitală

Zilele Filmului Portughez, între 19 şi 21 septembrie, în Capitală

Evenimentul se află la cea de-a cincea ediţie, fiind organizat de Institutul Camões în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi, anul acesta, cu colaborarea Ambasadei Braziliei la Bucureşti, invitată să îmbogăţească experienţa cinefilă de limbă portugheză oferită publicului român, informează site-ul ICR.

Producţiile selecţionate sunt recente, fiind realizate în ultimul deceniu şi înfăţişează prin abordarea documentară sau ficţională actualitatea unor ţări ca Brazilia, Angola şi Portugalia, care au în comun aceeaşi limbă. De aceea, evenimentul cinematografic are ca titlu alternativ "Zilele filmului în portugheză".

Deschiderea evenimentului va avea loc pe 19 septembrie, de la ora 18.00, urmată de proiecţia documentarului "Guimarães, Capitală Culturală Europeană" (45 min, producţie Radio Televisão Portuguesa, Portugalia, 2012) şi a peliculei "Eroul", de Zézé Gamboa (97 min, Angola-Portugalia-Franţa, 2005).

În seara următoare, tot de la ora 18.00, vor fi proiectate filmele "Joana Vasconcelos, inimă independentă", de Joana Cunha Ferreira (52 min, Portugalia, 2008), şi "Anul în care părinţii mei au plecat în concediu", în regia lui Cao Hamburger (110 min, Brazilia, 2006).

În ultima seară, pe 21 septembrie, de la ora 18.30, va fi proiectat filmul "Dacă aş fi în locul tău", în regia lui Daniel Filho (104 min. Brazilia, 2006).

Filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici