Zilele Filmului Rus la Institutul Cultural Român

Scurtmetraje şi documentare recente ale unor cunoscuţi cineaşti ruşi vor fi prezentate pe 1 şi 2 octombrie la Institutul Cultural Român (ICR) din Bucureşti, la cea de-a doua ediţie a Zilelor Filmului Rus, informează ICR.

2 afișări
Imaginea articolului Zilele Filmului Rus la Institutul Cultural Român

Zilele Filmului Rus la Institutul Cultural Român

Festivalul este organizat de Institut în colaborare cu Fundaţia Dostoievski (Fundaţia Culturală Est-Vest), Uniunea Scriitorilor, ArCuB şi Fundaţia pentru poezie "Mircea Dinescu".

În deschidere va fi proiectat episodul pilot al documentarului politic "Libertate «à la russe»" (2006), realizat de Andrei Smirnoff şi Alexander Guryanov. În cele zece episoade ale serialului, cineaştii realizează o paralelă între "democraţia rusă" a secolului trecut şi democraţiile europene din aceeaşi perioadă. Al doilea film din program este scurtmetrajul de animaţie "Dragostea mea", regizat de Andrei Petrov. Prima seară a festivalului se încheie cu documentarul etnografic "Micuţa Katerina" (2004), regizat de Ivan Golovnev.

A doua seară de film rus va fi deschisă de documentarul "Fetele din Stalingrad" (2006), în regia Tatianei Donskaia. "A ucide un om" este titlul documentarului semnat de Tofik Sahverdiev, următoarea producţie de pe afişul festivalului.

"Ultimul secret al lui Theremin", regizat de Iraida Yusupova şi Alexander Dolgin, încheie ediţia a doua a Zilelor Filmului Rus. Parodie a genului documentar, pelicula vorbeşte despre evoluţia artei contemporane în condiţiile unei supraproducţii culturale.

Proiecţiile vor avea loc de la ora 18.00, la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici