2012 – sfârşitul financiar al lumii aşa cum o ştim

Un "sfârşit financiar al lumii" ar putea fi mult mai aproape decât îşi închipuie cei care cred că criza economică este pe cale de a fi depăşită. State cu economii solide îşi vor pierde statutul de debitori siguri, companii şi autorităţi locale din toată lumea, ba chiar şi Guvernul federal al SUA ar putea fi zdruncinate ca niciodată în istorie de scandenţa unor datorii "riscante", arată "Gândul".

26 afișări
Imaginea articolului 2012 – sfârşitul financiar al lumii aşa cum o ştim

2012 – sfârşitul financiar al lumii aşa cum o ştim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 700 miliarde din acest tip de "junk debt" vor trebui rambursate în 2012 - acelaşi an care va aduce "sfârşitul lumii", potrivit unor previziuni atribuite mayaşilor şi făcute populare în toată lumea de un film de la Hollywood. O astfel de asociere între sumbrele perspective ale sistemului financiar mondial şi un film la modă a fost făcută într-o analiză a The New York Times (NYT).

Citeşte mai multe despre sfârşitul financiar al lumii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici