Accesul camioanelor în portul Constanţa se va face doar pe bază de programare electronică

Accesul în portul Constanţa se va face, din 16 octombire, doar pe bază de programare electronică pentru camioanele de transport de marfă, a anunţat, vineri, Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

490 afișări
Imaginea articolului Accesul camioanelor în portul Constanţa se va face doar pe bază de programare electronică

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Accesul în portul Constanţa al camioanelor cu masa maximă ce depăşeste 12 tone va fi permis doar în baza rezervării realizate în cadrul aplicaţiei informatice Soluţie completă de management şi automatizare acces camioane în Portul Constanţa, conform prevederilor Regulamentului portuar al porturilor maritime româneşti aflate în administrarea CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Scopul acestei aplicaţii îl reprezintă managementul traficului auto greu, precum şi soluţionarea situaţiilor neconforme sau situaţii în care traficul în port poate să fie îngreunat.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa pune la dispoziţie, gratuit, atât soluţia informatică, cât şi posibilitatea de integrare sau interconectare API cu soluţiile informatice existente în portofoliul operatorilor portuari.

Până în acest moment, 177 companii care îşi desfăşoară activitatea în portul Constanţa (Zona Constanţa, Zona Midia, Zona Mangalia şi Zona Basarabi) sunt înregistrate în cadrul aplicaţiei.

Astfel, toţi transportatorii cu activitate în Portul Constanţa îşi rezervă prin intermediul acestei aplicaţii intervalul orar pentru activitatea de încărcare sau descărcare la operatorul către care se îndreaptă, accesul fiind validat ulterior de către operatorul portuar respectiv.

Soluţia informatică a intrat în faza de testare, din luna august 2023, perioadă în care au fost operate mai multe ajustări, conform propunerilor venite din partea comunităţii portuare şi a celor constatate de echipa CN APM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici