Acordul prin care România va primi 19,2 mld.euro din partea UE a fost semnat

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi comisarul european pentru Politică Regională, Danuta Hübner, au semnat, joi, la Guvern, Cadrul Strategic Naţional de Referinţă 2007-2013 (CSNR), document pe baza căruia Comisia Europeană alocă României 19,21 miliarde euro ca fonduri structurale şi de coeziune.

1 afișare
Imaginea articolului Acordul prin care România va primi 19,2 mld.euro din partea UE a fost semnat

Acordul prin care România va primi 19,2 mld.euro din partea UE a fost semnat

CSNR, documentul strategic care stabileşte priorităţile de intervenţie pentru Fondurile Structurale şi de Coeziune, a fost aprobat de Comisia Europeană la 25 iunie, iar pe baza acestuia vor fi aprobate şi cele cinci Programe Operaţionale.

Din suma totală, 19,21 miliarde euro sunt fonduri alocate pentru obiectivul "Convergenţă" şi 0,46 miliarde euro pentru obiectivul "Cooperare teritorială europeană". Cofinanţarea naţională pentru obiectivul "Convergenţă" este estimată la aproximativ 5,53 miliarde euro, constituită atât din surse publice (77% din totalul cofinanţării), cât şi din surse private (23%).

CSNR are ca obiectiv general reducerea diferenţelor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi statele membre ale Uniunii Europene, prin generarea unei creşteri suplimentare de 15-20% a PIB până în 2015. CSNR face legătura între priorităţile naţionale de dezvoltare, stabilite în Planul Naţional de Dezvoltare 2007-2013, şi priorităţile la nivel european - Orientările Strategice Comunitare privind Coeziunea 2007-2013 şi Strategia Lisabona revizuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici