Acţionarii BRD l-au ales luni pe Guy Poupet în funcţia de director general şi preşedintele al CA

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) BRD-Groupe Societe Generale l-a ales luni pe Guy Poupet în funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii, pentru un mandat de patru ani.

70 afișări
Imaginea articolului Acţionarii BRD l-au ales luni pe Guy Poupet în funcţia de director general şi preşedintele al CA

Acţionarii BRD l-au ales luni pe Guy Poupet în funcţia de director general şi preşedintele al CA (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

La şedinţă au fost prezenţi acţionari reprezentând 90,1% din capitalul social al băncii, se arată într-un comunicat al băncii.

Poupet a fost ales pentru un mandat de patru ani, începând cu data de 1 ianuarie 2010, ca urmare a renunţării la mandat de către Patrick Gelin.

Astfel, Poupet va prelua atât funcţia de director general, cât şi pe cea de preşedintele al Consiliului de Administraţie.

Guy Poupet are 57 de ani şi lucrează în cadrul Grupului Société Générale din anul 1975. Şi-a început cariera ca inspector, iar apoi, din 1983, a ocupat poziţii de top management în filialele grupului din Argentina (director general adjunct al Banco Supervielle), Senegal (director general al Société Générale de Banque en Senegal), Cehia (vicepreşedinte şi director general adjunct al Komerčni Banka) şi Egipt (vicepreşedinte şi director general al National Société Générale Bank).

BRD - Groupe Société Générale a înregistrat după primele nouă luni un profit net de 660,2 milioane de lei, în scădere cu 19%, ca urmare a creşterii provizioanelor de aproape trei ori, la 673 milioane lei (159 milioane euro). În acelaşi interval, activele băncii au scăzut cu 2,7%, la 47,9 miliarde lei (11,4 miliarde euro), faţă de valoarea de la finele anului trecut, de 49,2 miliarde lei.

Potrivit celor mai recente raportări, Societe Generale deţine 59,28% din acţiunile BRD, iar cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au fiecare aproape câte 5% din titlurile băncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici