Acţiunile BRD au scăzut şi miercuri, cu 3,82%

Bursa a încheiat şedinţa de miercuri în staţionare, în timp ce acţiunile BRD-Groupe Societe Generale au continuat să scadă şi au pierdut 3,82% din valoare, iar titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au coborât cu 3,37%.

24 afișări
Imaginea articolului Acţiunile BRD au scăzut şi miercuri, cu 3,82%

Acţiunile BRD au scăzut şi miercuri, cu 3,82%

La închiderea şedinţei de la Bucureşti marile pieţe europene erau în scădere cu până la 1,47%, în cazul indicelui Bursei de la Viena.

Criza financiară a continuat să afecteze pieţele de capital, iar bursele din Rusia au fost cel mai sever lovite, autoritatea locală de reglementare a pieţei de capital ordonând şi miercuri oprirea tranzacţiilor, pentru a doua zi consecutiv. La momentul închiderii pieţelor indicii burselor din Rusia erau în scădere cu până la 6,4%.

Piaţa de la Bucureşti a fost volatilă pe întreaga şedinţă, astfel că în numai o oră, trendul a fost inversat, iar indicele general a pierdut câştigul, de 2,12%, la deschidere, iar în jurul orei 11:20, piaţa a atins minimul zilei, respectiv cu 2,51% mai jos faţă de referinţă.

De la acest moment, volatilitatea a continuat, investitorii realizând multe operaţiuni cu volume mici de acţiuni, iar indicii au înregistrat variaţii uşoare, trecând de pe plus pe minus, de mai multe ori. În jurul orei 15:00, indicele BET-C a urcat cu 1% peste referinţă, însă a revenit imediat sub nivelul de marţi.

În şedinţa precedentă, Bursa s-a prăbuşit cu 7,41%, atingând cel mai redus nivel din ultimii trei ani.

"Bursa de la Bucureşti este o piaţă mică, şi tranzacţiile au fost realizate de investitorii mici, care reacţionează mai puternic la ştirile negative din afara României. Închiderea pieţelor din Rusia a fost un şoc mai mare pentru investitorii de la Bucureşti. Bursa coborând mai mult faţă de restul pieţelor europene. Investitorii români sunt prinşi la mijloc, între Rusia, America şi Europa şi orice ştire de pe aceste pieţe influenţează semnificativ modul în care tranzacţionează jucătorii locali. Pentru moment nu este niciun semn de schimbare a trendului descendent", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Danciu, analist la SSIF Broker.

Ultimele tranzacţii cu titlurile BRD au fost realizate la 12,6 lei, iar operaţiunile au cumulat 4,1 milioane lei.

Deşi la deschiderea şedinţei acţiunile băncii au avut o revenire semnificativă, urcând cu 6,1%, la 13,9 lei, ulterior, ordinele de vânzare au depăşit cererea, iar preţul a coborât la 12 lei, cu 8,4% sub referinţă, reprezentând minimul zilei. În şedinţa de marţi titlurile BRD s-au prăbuşit cu 13,25%, ca urmare a presiunii mari la vânzare.

Declinul acţiunilor BRD a amplificat linia descendentă a indicelui BET, astfel că la închiderea şedinţei media cotaţiilor primelor zece acţiuni în funcţie de lichiditate a fost cu 0,39% mai jos faţă de închiderea de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici