Acţiunile Oltchim, suspendate de la tranzacţionare la BVB

Acţiunile combinatului chimic Oltchim au fost suspendate, marţi, la ora 13:04, de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, după ce o explozie puternică s-a produs la capacităţile de producţie, în jurul prânzului.

1 afișare
Imaginea articolului Acţiunile Oltchim, suspendate de la tranzacţionare la BVB

Acţiunile Oltchim, suspendate de la tranzacţionare la BVB

La ora suspendării, cotaţia acţiunilor Oltchim era în scădere cu 6,67%, la 1,05 lei, pe un rulaj de circa 236.000 lei.

Decizia de suspendare de la tranzacţionare a titlurilor Oltchim a fost luată de BVB în vederea menţinerii unei pieţe ordonate şi a asigurării accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi.

Trei persoane au fost grav rănite, iar alte două au suferit leziuni minore, potrivit ultimului bilanţ al exploziei. Cauza exploziei nu este cunoscută.

Acţionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu 95,74%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici