Acţiunile Romtelecom vor fi listate la bursă în termen de 12 luni

Romtelecom sau viitoarea companie care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote România va fi listată la bursă în 12 luni, iar până la 1 septembrie va fi numit consultantul şi casa de avocatură care va asista statul român în acest proces, potrivit ministrului Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

176 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Romtelecom vor fi listate la bursă în termen de 12 luni

Acţiunile Romtelecom vor fi listate la bursă în termen de 12 luni (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

"În urma negocierilor cu partea elenă (grupul OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom n.r.) am stabilit un grafic clar şi precis cu privire la listarea Romtelecom. Vom scoate pe bursă fie o parte, fie întreg pachetul de acţiuni pe care statul român îl deţine la Romtelecom sau din viitoarea entitate care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote România, dacă acest proces se va avea loc. OTE nu intenţionează să vândă nicio acţiune în acest proces, cel puţin la acest moment", a declarat vineri ministrul Comunicaţiilor.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă şi are ca acţionari OTE - 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor - 45,99%.

Ministrul Comunicaţiilor a anunţat, în noiembrie 2010, că statul doreşte să vândă pachetul de acţiuni pe care îl deţine la Romtelecom şi a cerut companiei elene OTE să vină cu o ofertă de preţ până la finele anului. Tot atunci, el a evaluat pachetul deţinut de stat la Romtelecom la circa un miliard de euro.

Ulterior, termenul a fost decalat cu trei luni, iar în martie a fost amânat până la finele lunii mai.

În februarie, Vreme declara că Romtelecom şi Cosmote România ar putea fuziona înainte de începerea procesului de listare a acţiunilor primului operator telecom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici