Acţiunile Tesla urcă la noi maxime după al doilea trimestru pe profit, cu livrări record

Constructorul auto american Tesla a raportat, miercuri,cel de-al doilea profit trimestrial la rând pe fondul unor livrări record de autovehicule şi a anunţat că va produce peste 500.000 de unităţi în acest an, cu o treime mai mult faţă de cele 367.500 de maşini livrate anul trecut,transmite Reuters.

946 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Tesla urcă la noi maxime după al doilea trimestru pe profit, cu livrări record

Sursa: Profimedia Images

Tesla a mai anunţat că procesul de fabricaţie la noua sa fabrică din Shanghai se desfăşoară în linii bune, precum şi că va creşte producţia celui mai vândut model al său, Modelul 3, pe fondul unei cereri solide în China.

Compania a mai spus că a demarat producţia noului său Model Y - un mini SUV - la uzina sa din Fremont, California şi că intenţionează să livreze primele modele până la sfârşitul lunii martie, înaintea termenului stabilit anterior. Tesla plănuia iniţial să înceapă producţia la acest model abia spre finalul lui 2020, după care a mutat termenul pentru vară. Livrările ar urma să înceapă în luna martie.

Rezultatele şi noile ţinte sugerează că Tesla este pe cale să intre într-o perioadă de stabilitate după mai mulţi ani marcaţi de pierderi, probleme de producţie şi confruntări cu autorităţile de reglementare din SUA.

Pe fondul rezultatelor, acţiunile Tesla au continuat raliul către noi maxime istorice miercuri, încheind ziua bursieră cu un avans de 2,5%, la un preţ de 581 de dolari/titlu. De altfel, sentimentul pozitiv din piaţa bursieră faţă de Tesla sugerează că investitorii consideră că Tesla şi-a depăşit numeroasele probleme şi poate concura în sfârşit cu rivalii săi mai mari în cursa pentru dominanţa industriei auto şi cea pentru următoarea generaţie de maşini.

Deşi veniturile per maşină livrată nu au crescut decât cu 3% în trimestrul al patrulea din 2019 (octombrie – decembrie 2019), o eficienţă a costurilor sporită a dus concomitent la o creştere de 19% a profitului operaţional per unitate. Totodată, pe lângă reducerea costurilor de producţie, compania a spus că majorarea volumului de producţie i-ar permite să atingă în cele din urmă marjele operaţionale ale liderilor din industria auto.

Tesla a înregistrat un profit net de 105 milioane de dolari în perioada octombrie – decembrie 2019, echivalentul unui profit per acţiune de 0,56 de dolari. Veniturile companiei au crescut cu 2% la 7,38 de miliarde de dolari în condiţiile în care Tesla a livrat circa 112.000 de autovehicule în perioada analizată şi un nivel record de 367.500 pentru întreg anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici