Activele fondurilor de investiţii au urcat cu 26,3%

Activele fondurilor deschise de investiţii au urcat cu 26,3%, la 800 de milioane de lei (242,4 milioane de euro), în primele şapte luni ale anului, comparativ cu nivelul consemnat la sfârşitul anului trecut, fondurile de acţiuni deţinând cea mai ridicată cotă din piaţă.

1 afișare
Imaginea articolului Activele fondurilor de investiţii au urcat cu 26,3%

Activele fondurilor de investiţii au urcat cu 26,3%

Fondurile de acţiuni au avut o pondere de aproape 44%, cu active nete de 346 milioane de lei.

Pe ansamblul industriei, în primele şapte luni, s-a înregistrat un flux pozitiv al intrărilor de capital, de 90,97 milioane de lei, rezultat din subscrieri de 447,34 milioane de lei şi răscumpărări în sumă de 356,37 milioane de lei.

La 31 iulie, primele trei societăţi de administrare a investiţiilor, după mărimea activelor administrate în fondurile deschise de investiţii, erau BT Asset Management, cu active de 119,4 milioane de lei, şi o cotă de piaţă de 14,9%, Raiffeisen Asset Management, care deţinea active de 118,4 milioane de lei, şi SG Asset Management-BRD, cu active de 92,9 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici