Actualul preşedinte al BCR se alătură Comitetului Executiv al Erste

Actualul preşedinte executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), Manfred Wimmer, va face parte, de la 1 septembrie, din Comitetul Executiv al Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, ocupând funcţiile de director responsabil pentru performanţa grupului şi cea de director financiar.

38 afișări
Imaginea articolului Actualul preşedinte al BCR se alătură Comitetului Executiv al Erste

Actualul preşedinte al BCR se alătură Comitetului Executiv al Erste (Imagine: Mediafax Foto)

Numirea lui Wimmer urmează deciziei lui Peter Kisbenedek, directorul financiar al Erste Bank, de a demisiona din Comitetul Executiv al băncii şi de a se întoarce în Ungaria, se arată într-un comunicat al grupului austriac.

Kisbenedek îşi va incheia contractul cu Erste Bank la data de 30 iulie, iar Wimmer îşi va prelua poziţia începând cu 1 septembrie. Între timp, Andreas Treichl, directorul general al Erste Bank, va îndeplini responsabilităţile de director financiar şi de director responsabil pentru performanţa grupului (Chief Performance Officer).

Wimmer va fi înlocuit, de la 1 iulie, din funcţia de preşedinte executiv al BCR, de Dominic Bruynseels, până de curând director pentru pieţe emergente în cadrul Barclays. Bruynseels se va alătura conducerii BCR începând cu 1 mai şi va prelua conducerea efectivă a băncii după primirea aprobărilor din partea Băncii Naţionale a României.

Manfred Wimmer a fost numit preşedinte interimar al băncii la 1 decembrie 2007, în locul lui Nicolae Dănilă, care s-a retras din funcţie după şapte ani în care a condus BCR.

Wimmer a fost director de strategie al Erste şi responsabil al grupului austriac în procesul de privatizare a BCR.

BCR face parte din grupul austriac Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen, care a plătit, în 2006, 3,75 miliarde de euro pentru a prelua 61,88% din acţiuni de la statul român (36,88%), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi International Finance Corporation, în cea mai mare tranzacţie de privatizare derulată în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici