Adidas va reduce cu 25% portofoliul de produse, pentru atingerea ţintelor financiare

Producătorul german de articole sportive Adidas va reduce cu 25% portofoliul de circa 47.000 de produse, pentru a atinge ţintele de profitabilitate stabilite pentru acest an, a declarat directorul general Herbert Hainer.

247 afișări
Imaginea articolului Adidas va reduce cu 25% portofoliul de produse, pentru atingerea ţintelor financiare

Adidas va reduce cu 25% portofoliul de produse, pentru atingerea ţintelor financiare (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Adidas va introduce totodată un sistem simplificat de aplicare a rabaturilor pentru operaţiunile en-gros, ceea ce va contribui la reducerea cheltuielilor legate de discounturi.

Grupul german, al doilea mare producător de articole sportive la nivel mondial, după grupul american Nike, anticipează pentru acest an un profit net de 736-770 milioane de euro, în creştere de la 671 milioane de euro în 2011.

Adidas mizează pe faptul că profitul din acest an va fi susţinut de cererea generată de Europa League şi de Olimpiada de la Londra.

Compania are o cotă de aproximativ 34% pe piaţa articolelor sportive destinate fotbalului şi este partener oficial al UEFA pentru campionatul final Europa League, care va avea loc în iunie în Polonia şi Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici