Adio produse de mobilă cu lemn rusesc? IKEA a anunţă că a înlocuit lemnul rusesc cu lemn din alte ţări / Cât lemn din România foloseşte compania suedeză

IKEA foloseşte mai mult lemn din Suedia şi ţările baltice pentru a compensa lemnul din Rusia şi Belarus, pe care compania l-a evitat din cauza războiului din Ucraina, a declarat un important reprezentant al companiei suedeze.

1549 afișări
Imaginea articolului Adio produse de mobilă cu lemn rusesc? IKEA a anunţă că a înlocuit lemnul rusesc cu lemn din alte ţări / Cât lemn din România foloseşte compania suedeză

Adio produse de mobilă cu lemn rusesc? IKEA a anunţă că a înlocuit lemnul rusesc cu lemn din alte ţări / Cât lemn folosesşte compania suedeză din România

IKEA foloseşte mai mult lemn din Suedia şi ţările baltice pentru a compensa lemnul din Rusia şi Belarus, pe care compania l-a evitat din cauza războiului din Ucraina, a declarat un important reprezentant al companiei suedeze.

Cel mai mare brand de mobilă din lume - unul dintre cei mai mari utilizatori de lemn din lume - a folosit 20 de milioane de metri cubi de lemn în produsele sale în intervalul august 2021 - august 2022.

"Am reuşit să înlocuim acele volume din Rusia şi Belarus", a declarat pentru Reuters Ulf Johansson, managerul Global Wood Supply and Forestry.

Suedia, ţările baltice, Polonia şi Germania se numără printre ţările în care aprovizionarea cu lemn a IKEA a crescut ca urmare a războiului din Ucraina, a spus el, adăugând că unele dintre soluţii ar putea fi pe termen lung, iar altele pe termen scurt.

Rusia şi Belarus erau al cincilea şi al şaselea furnizor de lemn al IKEA înainte de război, reprezentând 6% şi, respectiv, 5% din livrările sale, potrivit site-ului companiei.

Joi, compania a lansat o hartă pe site-ul său web care arată originea întregului său lemn, pentru a răspunde cererilor clienţilor de mai multă transparenţă.

Polonia, urmată de Lituania şi Suedia au fost cei mai mari trei furnizori în cele 12 luni până în august 2022. România se află pe poziţia a 6-a cu 4% din total.

Cât lemn din România foloseşte IKEA

Cantitatea de lemn brut utilizat: 571,214 m3

Contribuţia la totalul lemnului brut utilizat de IKEA pentru produsele de amenajare a locuinţei: 4%

În raport compania suedeză precizează că a luat măsuri pentru ca utlizare de lemn românesc să se desfăşoare într-un mod sustenabil. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici