ADS nu va mai fi desfiinţată, dar personalul va fi redus cu 20%

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) nu va mai fi desfiinţată, dar personalul va fi redus cu 20%, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

20 afișări
Imaginea articolului ADS nu va mai fi desfiinţată, dar personalul va fi redus cu 20%

ADS nu va mai fi desfiinţată, dar personalul va fi redus cu 20%

"Ordonanţa privind descentralizarea a suferit o modificare vis-a-vis de ADS, care nu va mai fi desfiinţată, dar va avea o reducere de personal de 20%", a afirmat Sârbu.

Premierul Emil Boc a solicitat, sâmbătă, în şedinţa Guvernului, conducerii Ministerului Agriculturii ca până pe 26 august să pregătească proiectele de acte normative necesare pentru descentralizarea în domeniile pe care le coordonează.

Ministerul Agriculturii a anunţat, săptămâna trecută, că zece din cele 31 de agenţii şi instituţii aflate în subordine vor fi comasate în cinci structuri, conform programului de restructurare aprobat de Guvern.

Guvernul a decis să restructureze 226 de agenţii, astfel încât să rămână doar 107, urmând ca 9.200 de posturi să fie eliberate, iar veniturile proprii ale agenţiilor să fie virate direct la buget, realizându-se economii totale de circa 150 milioane euro.

Din cele 107 agenţii care vor rămâne în urma acestui proces, 33 sunt condiţionate de relaţiile României cu Uniunea Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici