Aeroportul Otopeni va achiziţiona servicii informatice şi chioşcuri

Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) va achiziţiona servicii informatice pentru ghişeele de check-in şi de la porţile de îmbarcare, pentru reconcilierea bagajelor, precum şi chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor, fără operator, valoarea contractului fiind de 5,95 milioane euro.

256 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Otopeni va achiziţiona servicii informatice şi chioşcuri

Aeroportul Otopeni va achiziţiona servicii informatice şi chioşcuri (Imagine: Mediafax Foto)

Sistemele informatice sunt de tipul CUTE (Common Use Terminal Equipment) şi vor fi instalate la 16 ghişee de check-in şi la 21 de la porţi de îmbarcare.

"CUTE este o platformă software flexibilă ce echipează ghişeele check-in şi ghişeele de la porţile de îmbarcare şi permite folosirea de către companiile aeriene a sistemelor proprii de control al plecărilor pe oricare echipament terminal. În caz contrar, fiecare companie ar folosi echipamente şi ghişee dedicate. Astfel, aeroportul oferă posibilitatea de a folosi orice ghişeu check-in de către orice operator, în orice moment, fără restricţii de alocare, rezultând practic o folosire 100% a ghişeelor", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al aeroportului, Gabriel Ţară.

Contractul vizează şi servicii de telecomunicaţii CUTE şi asigurarea mentenanţei în regim non-stop.

Sistemul de reconciliere al bagajelor asigură ca în aeronavă să fie îmbarcat concomitent pasagerul şi bagajul său şi va trebui corelat cu sistemul integrat de control de securitate al bagajelor de cală, pentru a preveni îmbarcarea unui bagaj neautorizat.

"Aceast sistem va duce la o sporire a gradului de securitate prin controlul circuitului bagajelor în aeroport, de la check-in până la avion", a spus Ţară.

Totodată, aeroportul va achiziţiona şase chioşcuri de tip CUSS (Common Use Self Service Check-in), la care pasagerul îndeplineşte singur formalităţile în vederea îmbarcării.

Durata contractului este de 60 de luni şi va fi finanţat din surse proprii ale adiministraţiei aeroportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici