Afacerile IAR Ghimbav s-au înjumătăţit în primul semestru, la 50 mil. lei

Constructorul de aeronave uşoare IAR Ghimbav a raportat în primul semestru o cifră de afaceri netă de 49,66 milioane lei, de peste două ori mai redusă faţă de nivelul de 102,03 milioane lei consemnat în intervalul similar al anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

3 afișări
Imaginea articolului Afacerile IAR Ghimbav s-au înjumătăţit în primul semestru, la 50 mil. lei

Afacerile IAR Ghimbav s-au înjumătăţit în primul semestru, la 50 mil. lei

Veniturile rezultate din activitatea principală au totalizat 49,18 milioane lei, faţă de 99,5 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Profitul companiei s-a restrâns, în intervalul analizat din acest an, cu 36,7%, de la 12,77 milioane lei la 8,08 milioane lei.

AVAS deţine 64,89% din acţiunile uzinei, care produce elicoptere şi avioane şi realizează lucrări de mentenanţă, reparaţii şi modernizări de aeronave. Compania, înfiinţată în 1925, a produs în ultimii 40 de ani peste 370 de elicoptere Puma şi Alouette, peste 800 de planoare şi 140 de avioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici