Află aici ce au discutat luni Isărescu şi bancherii

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi şefii mai multor bănci au discutat luni seara despre nivelul optim al expunerilor marilor grupuri străine în România şi evoluţiile macroeconomice recente, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnire.

17 afișări
Imaginea articolului Află aici ce au discutat luni Isărescu şi bancherii

Află aici ce au discutat luni Isărescu şi bancherii (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"A fost din nou o întâlnire consultativă. S-au discutat mai multe subiecte, atât împreună cu toţi bancherii, cât şi în cadrul unor conversaţii individuale", au spus sursele.

Acestea au precizat că la întâlnire, organizată la invitaţia guvernatorului BNR, au participat şi bănci mai mici, dar nu au fost prezente toate instituţiile de credit cu activităţi pe piaţa locală.

Sursele au afirmat că s-a discutat despre întâlnirea care va avea loc joi la Bruxelles între principalele nouă bănci străine din România, FMI, BNR şi CE, precum şi despre testele de stres realizate la nivel european asupra a 91 de instituţii de credit.

"S-a vorbit dacă ar fi bine sau nu ca expunerile pe România să fie reduse, iar unele bănci au arătat că vor să continue să se dezvolte. Nu s-a luat nicio decizie, au fost doar consultări. Au mai existat consultări despre evoluţiile macroeconomice recente", au declarat sursele.

Isărescu l-a invitat la întâlnirea cu băncile şi pe ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. Sursele au precizat că nu este pentru prima dată când ministrul Finanţelor participă la o astfel de întâlnire informală, arătând că un alt subiect atins a fost expunerea băncilor în raport cu statul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici