Agenţia de rating Standard and Poor recomandă România pentru investiţii. Totuşi, trebuie să gestionăm atent criza medicală generată de pandemie

  • Agenţia de rating Standard and Poor menţine statusul României.
  • Asta înseamnă că ţara noastră este în continuare recomandată pentru investiţii.
  • Totuşi, trebuie să fim precauţi şi să ieşim cu bine din criza medicală.
424 afișări
Imaginea articolului Agenţia de rating Standard and Poor recomandă România pentru investiţii. Totuşi, trebuie să gestionăm atent criza medicală generată de pandemie

Sursa foto: profimedia

Rămânem optimişti. Agenţia de rating Standard and Poor menţine statusul României. Asta înseamnă că ţara noastră este în continuare recomandată pentru investiţii. Totuşi, trebuie să fim precauţi şi să ieşim cu bine din criza medicală. Ţi-o spune Adrian Mitroi, analist economic.

ADRIAN MITROI, analist economic: Nu este nici o confirmare nici o infirmare. Este o decizie atentă şi foarte bine calibrată la contextul financiar şi politic. Deşi indicatorii macro sunt extrem de îngrijorători, este o combinaţie care la momentula acesta transmite mesajul de perspectivă negativă. Dar recomandat pentru investiţii este un rating de top. Ele sunt uşor exagerate, uşor exagerate de pozitiv, eu cred că vom avea o scădere economică ceva mai mare, deficitul bugetar va fi mai mare decât 9,1.

Tot el îţi mai spune că previziunile optimiste pentru 2022 se vor realiza numai în anumite condiţii.

ADRIAN MITROI, analist economic: Din ceea ce se va întâmpla depinde de cât de repede şi cum vom ieşi elegant din criza medicală. Banul va face diferenţa, cine are acces la ban ieftin pe termen lung îşi va putea finanţa această creştere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici